Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

32 de milioane de euro vor ajunge la Roești! Nu va fi o groapă de gunoi, ci o investiție ecologică

“Astăzi, 22 noiembrie a.c., la Ministerul Fondurilor Europene, împreună cu domnul ministru Marius Nica, am semnat contractul de finanţare pentru realizarea „Centrului de management integrat al deşeurilor de la Roeşti”, din cadrul proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Vâlcea.
De ce este vorba despre centru şi nu despre groapă de gunoi? Pentru că la Roeşti nu va fi o groapă de gunoi, aici vorbim despre o staţie de sortare a deşeurilor, o staţie de tratare mecano-biologică, prin care acestea vor deveni compost, şi despre un depozit ecologic pentru deşeuri. Aceste trei componente dau denumirea şi funcţionarea sub forma unui Centru de Management Integrat al Deşeurilor.
În comuna Roeşti nu va fi o groapă de gunoi, prin acest proiect se realizează, de fapt, o investiţie ecologică destinată gestionării deşeurilor la nivelul judeţului Vâlcea.
Vreau să le mulţumesc tuturor celor care de-a lungul timpului s-au implicat în acest proiect.” – Constantin Rădulescu, Preşedinte Consiliul Judeţean Vâlcea.