Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate

– Județul nostru a avut un sistem de organizare bine pus la punct în Casele de Copii Orfani  devenite Centre de Plasament – Becali reprezintă visul tuturor trântorilor și infractorilor din țară – Am semnalat de mai multe ori că în județ sute de cadre didactice fac meditații șicolare obținând venituri bune din această activitate, venituri nedeclarate fiscului – Nu credeam că la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean se poate întâmpla așa ceva – Iată că încet, dar sigur Europa distruge agricultura din România – Medicamentele au devenit produse de larg consum – În taximetria din Râmnicu Vâlcea continuă să domnească haosul – De când USL-ul a subjugat Justiția, au început NUP-urile baștanilor incriminați prin Codul Penal

– Județul nostru a avut un sistem de organizare bine pus la punct în Casele de Copii Orfani  devenite Centre de Plasament. Directori competenți, profesori dedicați educației, pedagogi exigenți dar cu suflet mare care au contribuit la formarea unor tineri. Cunoaștem multe exemple de tineri crescuți aici, abandonați de părinții lor, care au învățat, au urmat studii universitare, au ajuns să lucreze în administrație (cazul Mihai Ghebrea) sau chiar să devină patroni ai unor firme reu șite, cum este cazul tânărului Andrei Paulin, care a ajuns să dețină mai multe site-uri pe care le-a înființat la începutul internetului și să aibă propria lui afacere de succes. Din păcate, la aceste Centre, în ultima perioadă, lucrurile s-au schimbat. Tinerii sunt nesupravegheați și lăsați să umble aiurea prin oraș. Chiulesc de la șicoală, cerșesc, fură, lucrează la negru, în loc să învețe. La intrare în Piața din Ostroveni, zi de zi, se află prezent un grup de fugari dintr-un Centru de Plasament. Au ajuns spaima celor din piață și a clienților. Stau toată ziua la cer șit și furat. Fumează, consumă alcool, vorbesc urât, scuipă pe jos, fac mizerie. Nimeni nu ia vreo măsură. „Nici poliția nu are ce ne face  “ a strigat unul din ei, negricios, care pare șieful „găștii . Oare?

– Becali reprezintă visul tuturor trântorilor și infractorilor din țară. Toți vor să fie ca Gigi Becali, să umble cu atâția bani cash. Dar nu uitați că a cerut banii înapoi bisericii, după ce anunțase cu tam-tam că o sponsorizează. Nu uitați că a spus că nu-i place imnul României… marele patriot și Mihai Viteazul de Pipera… Becali a înjurat, la propriu, pe oricine s-a interpus în afacerile  lui și și-a trimis propria armată să-i recupereze ma șina. Încredere în instituțiile statului, în justiție? Ioc! După care ajunge în Comisia juridică a Parlamentului. Comisia juridică, băi nea badea Cârțan.. ăsta care are o liniuță la studii? Voi, care vă dați că-l susțineți pe Becali, dacă mâine ar sărăci, l-ați uita instant. A creat doar non valori, ceea ce și este: un om care scuipă unde linge, și invers, linge unde a scuipat/înjurat.

– Am semnalat de mai multe ori că în județ sute de cadre didactice fac meditații șicolare obținând venituri bune din această activitate, venituri nedeclarate fiscului. Cel mai grav este însă când acești pseudo profesori fac discriminări la clasele la care predau între elevii care fac meditații extrașcolare cu ei și cei care nu fac. Trecem peste faptul că este imoral să îți meditezi pe bani proprii elevi pe care ar trebui să-i înveți carte în timpul orelor de curs când ești plătit de stat pentru așa ceva, dar să le mai și dai acestora zece, iar celor care nu au posibilități să-i șiuntezi este strigător la cer. Nouă așa ni se pare. Nu avem dreptate domnule profesor Lazăr, de la Colegiul Lahovari? Mai bine ați ie și la pensie înainte să-i faceți necazuri directorului Drugan. Vă atenționăm că sunt părinți exasperați de tacticile dumneavoastră și, aceștia, deja, au discutat cu procurorii.

– Crin Antonescu, președintele Senatului, merge într-o vizită la un spital de nebuni. Vede că nu prea este băgat în seamă și se apropie de unul dintre pacienți și-l întreabă: – Știi cine sunt? Pacientul se uită lung la el și răspunde sincer: – Nu. Ușor enervat, Crin Antonescu îl repede: – Sunt viitorul președinte al României. – Nu-i problemă, te vindecă doctorii, și eu când am venit aici credeam că sunt Napoleon.

– Nu bănuiam că la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean se poate întâmpla așa ceva. Un tânăr și-a dus la Urgențe, într-una din nopțile trecute, soția însărcinată care se simțea rău. Cei de acolo i-au spus însă că dacă nu a venit cu ambulanța înseamnă că nu e ceva urgent. Tânărul și-a blestemat inițiativa de a chema un taxi pentru a nu apela la Ambulanța plătită din bani publici. Drept urmare, a trecut cu soția peste drum într-o benzinărie și a chemat Salvarea. Ambulanța a venit și a trecut-o pe bolnavă strada, la Spital. Acum pacienta este un caz urgent și este tratată ca atare.

Hai să facem pân ™diseară o Mișcare Populară!

Adunăm de un ™se poate numai oameni de valoare,

Care, fără să crâcnească, fac ce spune Șefu ™ Mare.

Cine e cu Nașu ™n suflet, credincios, slugă plecată,

E binevenit, desigur, și recompensat, al ™dată.

Ne vor vota doi la sută, însă nu-i nici o problemă,

Șeful Mare are pile și ne bagă el în schemă.

– Iată că încet, dar sigur, Europa distruge agricultura din România, sub privirile neputincioase ale unor politicieni incapabili să ia vreo măsură. De și suntem siguri că nu există consilier, primar, deputat, senator sau ministru care să nu prefere să consume ro și sănătoase de grădină în locul celor modificate genetic, care nu au niciun gust, sau usturoi românesc de țară, sănătos, cu gust de usturoi în locul celui mare, alb și frumos dar fără gust, din import, se pare că atât usturoiul cât și ro șile românești vor dispărea de pe piață. Spre satisfacția celor care ne vor o colonie de consum, a importatorilor și a marilor producători de produse alimentare de rahat. Măcar județul nostru al cărui președinte este un doctor în agricultură ar trebui să stimuleze producția autohtonă, a produselor noastre. S-ar putea merge până acolo încât administrațiile locale să scutească total de impozite pe cei care vor continua să cultive soiurile românești și să păstreze semințele acestora.

– Medicamentele au devenit produse de larg consum. Reclamele de pe posturile de televiziune împing populația, alături de medici inconștienți și corupți, la un consum nefiresc de medicamente. Majoritatea importate. Populația trebuie să se opună acestui sistem, să încerce să se trateze de multe ori pe cale naturistă, să se fortifice consumând legume și fructe de la țară, vitaminizate, miere de albine, usturoi autohton, ceaiuri medicinale și să apeleze cât mai rar la produsele farmaceutice și numai în cazuri grave.

– În taximetria din Râmnicu Vâlcea continuă să domnească haosul. Sute de oameni care lucrează peste 12 ore pe zi, fără concedii medicale, au cărți de muncă pe salariu minim și pe două sau patru ore de muncă zilnic. Deci contribuie foarte puțin la fondul de pensii și de asigurări de sănătate față de venituri. Acești taximetriști vor avea pensii de nimic la vârsta de pensionare și își deteriorează starea de sănătate. Totul datorită unor autorități incompetente care nu găsesc mijloacele de a pune ordine în taximetrie și de a stopa abuzurile unora care dețin autoturismele, licențele și care se îmbogățesc pe munca acestor amărâți.

– De când USL-ul a subjugat Justiția, au început NUP-urile baștanilor incriminați prin Codul Penal. Deloc surprinzător. Iată un caz recent: de și a semnat că nu a fost colaborator al Securității, s-a dat NUP și pentru Dan Voiculescu. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte au decis neînceperea urmăririi penale în dosarul în care fostul senator Dan Voiculescu a fost acuzat de fals în declarații, pentru că la alegerile din 2004 și 2008 nu și-a asumat calitatea de fost colaborator al Securității. Ei au soluționat favorabil dosarul turnătorului Felix prin prescrierea faptelor. Au tergiversat cauza aflată în anchetă la Parchet, de a trecut și termenul de sancționare. S-a prescris fapta, precum puiul care a zburat cu ața. Vor urma o suită de nup-uri asezonate faliei de risc parlamentarial național. Dar aceste nup-uri nu mai au rezonanța de altă dată: suficient să ne marcheze foamea și să găsim un colț de mândrie refulată. În fond cine-i Voiculescu? Sau Antonescu, Ponta și restul de câștigători eterni? Niște politruci notorii, nici măcar oameni nu-i poți numi, prizonieri pe viață ai jocului absurd cu puterea vremelnică. Rămâne să vedem/simțim/caracterizăm noi dreptatea care este numai pentru dulăi!

– Facturile de la utilități au ajuns să crească din ce în ce mai mult. Ele ascund de multe ori „taxe  și „servicii  greu controlabile sau absurde. În Ostroveni, la un bloc turn, locatarii au ajuns să achite 11 milioane de lei vechi (pe o scară de imobil) pentru ¦ epurarea apei. Dacă aduni taxele pe apa de ploaie, canalizare și epurare vei constata cu uimire că ele sunt mai mari decât contravaloarea apei pe care de fapt se consumă. Apă care este și ea din ce în ce mai scumpă.

– Un cititor al ziarului nostru ne-a comunicat că poate dovedi cu martori și fotografii că există în Vâlcea călugărițe care renunță uneori la haina monahală pentru a deveni cliente ale unor ¦ discoteci. Nu ne-ar mira să fie adevărat și oricum păcatul de a dansa ni se pare mai mic decât acela de a omorî copii pe trecerile de pietoni (vă reamintiți de călugărița ucigașă iertată de judecători!) sau de a rămâne gravidă în timp ce declari că ești măritată cu Dumnezeu.

– Pataliputra