• Noi surprize în cazul mitei primite de fostul director comercial de la APAVIL – ing. Ionuţ Ionescu • În Coreea de Sud un inginer electronist a fost avansat „doctor inginer” pentru că a copiat şi produs în mii de exemplare un smart phone american • În mai toate mediile din judeţul Vâlcea se vorbeşte despre vizitele făcute de prefectul Dumitru Cornoiu la DIICOT – Vâlcea, lansându-se tot felul de ipoteze, de la calitatea de anchetat, până la aceea de colaboraţionist • Completul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că preşedintele Klaus Iohannis nu a fost incompatibil în perioada în care a fost primar al Sibiului • După ce ziarul nostru a publicat în ediţia on-line moartea consilierului local Ioan Crinu Bălan, din Buneşti, tot mai mulţi cititori îşi exprimă neîncrederea că ar fi fost moarte naturală, cerându-ne amănunte • A apărut un nou spălător de „cadavre” în presa vâlceană
• Noi surprize în cazul mitei primite de fostul director comercial de la APAVIL – ing. Ionuţ Ionescu. Denunţătorul Bogdan Ionel, cu domiciliul în Craiova, a fost dirijat spre provocarea lui Ionuţ Ionescu, după ce a fost prins de procurorii DNA în tentativa sa de dare de mită. Acesta a încercat să-i dea bani directoarei de la o firmă din Tg. Jiu şi vigilenta doamna a anunţat procuratura. Prins şi făcându-i-se dovada comiterii infracţiunii, i s-a cerut să provoace un alt conducător de instituţie sau firmă pe care „l-a citit” că ar fi susceptibil de acceptarea mitei. Individul l-a cunoscut pe Ionuţ Ionescu în biroul directoarei comerciale de la Hidroelectrica şi s-a gândit, imediat, la acţiune. Venit în Rm. Vâlcea, el s-a întâlnit cu victima într-un local de lux din municipiu şi a discutat despre o viitoare colaborare. Nu i s-au cerut bani, dar era pregătit pentru declanşarea infracţiunii. După ce şi-au băut cafeaua, Ionuţ Ionescu a ieşit din local, s-a urcat în maşina sa dar, neinvitat, alături de el s-a urcat şi provocatorul. În maşină acesta i-a dat banii şi a coborât, făcând semn procurorului DNA care a organizat flagrantul că actul infracţional s-a consumat. Imediat, procurorul şi poliţiştii doljeni au urcat în maşină, l-au percheziţionat pe cel vizat, au găsit banii şi l-au încătuşat, plecând cu el la Craiova. Vina lui Ionuţ Ionescu este că nu a refuzat banii, neprocedând ca directoarea de la Tg. Jiu. Urmărim îndeaproape cazul şi vă vom ţine la curent. Oricum, reţinutul se face vinovat de comiterea infracţiunii de corupţie, şi-a recunoscut vina şi a colaborat cu procurorul. Întrucât infracţiunea prevede maximul pedepsei de peste 7 ani, nu s-a putut face o înţelegere după ce şi-a recunoscut responsabilitatea (înțelegerea se pote face numai până la maximum pedepsei de 7 ani). Din mediul juridic ni s-a spus că este posibil ca Ionuț să primească o pedeapsă cu suspendare sau 1-2 ani cu executare, fiind la prima greşeală şi având un profil moral sănătos.
• În Coreea de Sud un inginer electronist a fost avansat „doctor inginer” pentru că a copiat şi produs în mii de exemplare un smart phone american. Americanii au sărit ca arşi şi l-au declarat pe respectivul „persona non grata” în SUA. Guvernul Coreean a protestat pentru că a fost sancţionat „geniul” lor şi au reuşit pe canale diplomatice să anuleze sancţiunea. Bineînţeles el păstrează titlul de doctor dacă nu cumva între timp a fost avansat „docent” pentru alte fapte similare. Sunt perfect de acord că Ponta nu ar fi trebuit să primească titlul de doctor în drept, distincţie care ar trebui rezervată doar pentru cei extrem de puţini care a dat legi care au schimbat soarta lumii: Hamurapi, Solon, Karl Marx, etc. Dar cum asta nu se întâmplă şi sunt mult mai mulţi doctori în drept în toată lumea e şi Ponta un impostor la fel ca alte milioane.
• În mai toate mediile din judeţul Vâlcea se vorbeşte despre vizitele făcute de prefectul Dumitru Cornoiu la DIICOT – Vâlcea, lansându-se tot felul de ipoteze, de la calitatea de anchetat, până la aceea de colaboraţionist. Iată că nu-i nici una, nici alta. Vizitele sale, deşi făcute în timpul serviciului său şi deplasat cu maşina instituţiei în fruntea căreia se află, sunt unele particulare, şefa DIICOT fiind fina sa. Ca atare, omul este în afara oricăror bănuieli legate de comiterea vreunei infracţiuni de corupţie sau de trafic de influenţă. Suntem în Balcani, balcanici şi doar la cea ce este rău ne este gândul, neadmiţând şi partea plină a paharului.
• Completul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că preşedintele Klaus Iohannis nu a fost incompatibil în perioada în care a fost primar al Sibiului. Chiar dacă ar fi fost normal ca primarul să fie reprezentantul în AGA la aceste firme de interes local, eventual fără indemnizaţie, legea zice altceva. În speţa lui Iohannis el a respectat legea întrucât ea se referă la companii de interes local sau naţional, ori Iohannis a fost în AGA uneia de interes regional (în 2 judeţe). Tâmpenia pentru care au fost condamnaţi peste 50 de primari este că se dă posibilitatea ca fiecare judecător să interpreteze cum crede el cuvântul „local”. Astea sunt legile făcute de parlamentarii noştri de 3 lulele. Mai trist e că şi cei de la ANI folosesc legea după bunul lor plac. Ar trebui ca Georgescu să plătească măcar cheltuielile de judecată ale „victimelor” sale din buzunarul lui propriu.
• Nu puţini sunt aceia care se întreabă de unde ştiu „făcătorii” de presă de pe blogul nou apărut pe Internet despre Vâlcea şi vâlceni, gândul patinându-le la tot felul de variante. Ei bine, ca şi în cazul prefectului Cornoiu, procurorul din dosarul grupului organizat condus de Miţă Obreja este naşul de cununie al celui care a lansat în spaţiul public stenograma cu dialogul dintre şeful grupului de infractori şi senatorul Coca. Fiecare cu sursa lui, nu?
• După ce ziarul nostru a publicat în ediţia on-line moartea consilierului local Ioan Crinu Bălan, din Buneşti, tot mai mulţi cititori îşi exprimă neîncrederea că ar fi fost moarte naturală, cerându-ne amănunte. Ne-am interesat şi am aflat că omul era în evidenţa cardiopaţilor şi că decesul s-a datorat efortului făcut cu transportul căprioarei de la locul împuşcării până la maşină şi apoi întoarcerea la locul braconajului pentru a-şi recupera tubul. A murit pe cărare şi la 200 de metri de autoturism. Cunoscut ca un braconier notoriu, alesul local decedata plecat singur cu maşina de teren, ca să vâneze în noapte, cu reflectorul. Anchetatorii au stabilit fără dubii că el a fost singur la braconaj, în zonă nefiind găsite alte urme de încălţăminte în afara celor purtate de el, pedalierul din dreapta şoferului era uscat, spre deosebire de acela unde a avut el tălpile, umed şi plin de noroi. De asemenea, s-a stabilit indubitabil că s-a tras cu arma sa, găsindu-se tubul cartuşului, glonţul din corpul căprioarei şi urme de praf de puşcă pe ţeavă. În curând, poliţia va emite un comunicat pentru oficializarea concluziilor anchetei.
• A apărut un nou spălător de „cadavre” în presa vâlceană. Ahtiat după bani, umblând cu limba scoasă să mai adune câţiva bănuţi pentru a-şi întreţine noua căsuţă, construită cu trudă, ziaristul nu ratează nicio ocazie pentru a mai pupa pe cineva în dos, atunci când vreun ziar scrie împotriva acelui cineva. Astfel se face că, în doar câteva zile, colegul nostru (încă îl mai considerăm coleg, în speranţa că-şi schimbă atitudinea) a „spălat” doi indivizi ce au fost criticaţi, pe drept, în publicaţia noastră. Însă, deranjant este că omul nici măcar nu are curajul să-şi dezvăluie identitatea, el preferând să se semneze cu pseudonim într-un ziar cu anumite conotaţii englezeşti, ca să spunem aşa.
Lasă un comentariu