Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Man fastening his belt to his pants

De ce să ții cont atunci când cumperi o curea bărbătească la modă?

Curea piele bărbați casual sau formală? Cum alegi tipul potrivit?

Dacă îți dorești să te diferențiezi de ceilalți bărbați, alege o curea piele bărbați ținând cont de stilul, culoarea, dimensiunea și catarama curelei. O curea din piele pentru bărbați se încadrează în două categorii: curele formale și curele casual. Curelele formale sunt de obicei purtate cu costume și ținute mai elegante. Cele casual sunt mai largi, mai puțin formale și pot fi purtate cu blugi, pantaloni scurți și alte piese vestimentare ce urmează un stil relaxat.

O curea piele bărbați formală este un accesoriu ce nu se demodează niciodată. Acestea oferă un aspect elegant și sofisticat ținutei, indiferent că alegi o curea maro sau neagră. Nu trebuie să aibă cute, iar lățimea este important să se încadreze între 2,5 și 3,5 cm. Asigură-te că alegi tipul potrivit de curea piele barbati atunci când te îmbraci la costum sau adopți o ținută formală, pentru că în niciun caz nu îți vei dori să strici ținuta cu o curea greșit aleasă.

Modelele casual se regăsesc în mai multe forme și modele, însă poți găsi chiar și curele împletite, din piele, pe care le poți integra cu ușurință într-o ținută lejeră cu o pereche de chinos și o cămașă. Sunt mai late ca cele formale și pot completa aspectuos multiple ținute.

Cum alegi culoarea unei curele piele bărbați și modelul cataramei?

Cea mai importantă regulă de bază de care trebuie să ții cont atunci când alegi o curea piele bărbați, este ca aceasta trebuie să se potrivească cu pantofii pe care intenționezi să îi porți. Într-un context ideal, cureaua trebuie să fie confecționată din același material ca și pantofii și în aceeași culoare. Dacă porți Oxfords maro, alege o curea piele maro. Dacă alegi o pereche de pantofi Brogues negri, optează pentru o curea neagră.

Catarama curelei trebuie să urmeze un design destul de minimalist, fără nicio formă suplimentară sau excesivă.  Este important să alegi o cataramă confortabilă și ușor de utilizat. Cele tip șurub sunt cele mai potrivite.

Cum să găsești cureaua din piele perfectă pentru ținute stylish de excepție?

Deși alegerea unei curele piele bărbați poate părea uneori intimidantă la început, odată ce cunoașteți unele dintre regulile de bază, devine mult mai ușor. Asigură-te că alegi întotdeauna mărimea potrivită. Asortează cureaua piele bărbați cu ținuta și evenimentul sau ocazia în care o vei purta. De regulă, este indicat să combini cureaua fie cu pantalonii, fie cu cămașa. Dacă ai îndoieli, mergi la sigur și alege o curea din piele, neagră sau maro.

Totodată, încearcă pe cât posibil să combini cureaua de piele cu pantofii, ceasul și alte accesorii pe care le vei purta. Dacă nu deții pantofii potriviți, alege o pereche de pantofi barbati eleganti din piele naturală pentru a obține un touch elegant, complementar ținutei.

O curea piele bărbați reprezintă un accesoriu definitoriu pentru orice outfit. Fii creativ, adaugă un plus de unicitate ținutei și alege curele din piele atemporale.