Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

”CAII APOCALIPSEI ”- mărturie muzicală cu focus pandemic (VIDEO)

În data de 29 aprilie 2020, la ora 10.00, nou înființata trupă Taylor a lansat pe propriul canal de YouTube, „Caii Apocalipsei”, un cântec rock pe care l-am ascultat de mai multe ori și pot să afirm cu mare bucurie că este un câștig al muzicii românești, cu sau fără pandemia de coronavirus.
Este foarte bine realizat din punct de vedere muzical, cu un refren care imi confirmă ceea ce spuneam în urmă cu doar câteva luni despre compozitorul Codruț Croitoru: un tanar muzician foarte valoros, care a pășit cu dreptul în arena muzicii rock autohtone.
Codruț își dorea o trupă a lui și iată, această trupă, începe să producă surpize muzicale plăcute.
Imaginile din video sunt desprinse din realitatea acestor zile de izolare și au un puternic impact emoțional. Peste ani, după ce pandemia va rămane o amintire, ne vom aminti fără regret de străzile golite de oameni, așa cum astăzi ne amintim cu regret dar și cu speranță că totul va reveni la normal, de marile bulevarde sau de locurile de vacanță în care oamenii respirau fericiți și stăteau împreună fără teamă.
Înființată în acest an, Taylor este o trupă formată din muzicieni tineri ce abordează genul pop-rock cu valențe fresh.
Absolvent al Universității Naționale de Muzică București, în anul 2010, la clasa regretatului profesor Anton Șuteu, piteșteanul Codruț Croitoru este un muzician cu notorietate, mai ales din perioada când a activat în trupele CompactB și Schimbul 3, ca să enumerăm doar două dintre formatiile importante ale rockului românesc al carui membru a fost, dar si din colaborari cu muzicieni precum Josef Kappl, Nicu Patoi, Iulian Vrabete sau Edi Petrosel. (proiectul Rock în pandemie)
In aceeași ordine de idei, Codruț Croitoru este câștigătorul Marelui Trofeu la ultima ediție a Festivalului Mamaia Copiilor- secțiunea Creație.
Compozitor, textier, chitarist și solist vocal, Codruț Croitoru este una din vocile cu care fanii rock-ului autohton s-au familiarizat de ani buni. După perioadele derulate la Schimbul 3 și Compact B, unde și-a făcut stagiatura alături de un alt nume greu al rock-ului românesc, Adrian Ordean, Codruț Croitoru a optat pentru un drum de construcție, astfel luând ființa trupa Taylor.
În componența Victor Iovan – chitară bas, Ovidiu Lazăr – chitară, Alex Vătuiu – tobe și Codruț Croitoru – solist vocal&chitară, trupaTaylor are, în cele câteva luni scurse de la înființare material muzical suficient pentru o lansare de disc. Această perioadă mai specială pe care o traversăm este, profesional vorbind, fructificată din plin de trupă, în sensul că de la sistarea activităților artistice au fost scoase câteva piese noi, apreciate de fani pe rețelele de socializare.
Cel mai recent produs muzical marca Taylor, lansat în urmă cu foarte puțin timp „Caii apocalipsei” – este compusă de Codruț Croitoru pe versuri scrise de Viorela Filip, și este o piesă special scrisă pentru aceasta perioadă dificilă in care cu totii ne aflam, după cum spune și autorul:
Codrut Croitoru: „Trăim o situatie și o poveste ce credeam că există doar in filme insă iată că din pacate nu este deloc asa. Lumea se află in fața unui important examen, și mai ales a unui examen neanunțat, ca o lucrare de control ce se pare că ne-a luat pe multi dintre noi, in special pe autoritătile din întreaga lume, pe nepregătite. Categoric fiecare om resimte in felul său efectul acestei pandemii. Există oameni care s-au imbolnăvit, există oameni care au pierdut persoane dragi, și mai există și cei care pană acum au avut șansa și au scăpat, dar care oricum, la nivel psihologic, sunt cu sigurantă afectati.
”Caii Apocalipsei” sperăm nu doar să vă placă, ci efectiv să vă patrundă în suflet și să vă fie un prieten de nădejde care să vă ajute să treceți cu bine peste această perioadă extrem de complicată și să ne revedem cu totii sănătoși”.
După această perioadă, cei de la Taylor și-au propus o reîntâlnire cu fanii din toată țara în cadrul unui Turneu Național și bineînțeles, apariția materialului muzical în format CD.