Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEAN trimis după GRATII pentru patru INFRACŢIUNI RUTIERE

Atenţie, judecătorii au început să dea pedepse cu închisoarea pentru infracţiunile rutiere. Dacă înainte magistraţii tratau cu blândeţe infracţiunile de circulaţie, ei bine, acum au început să le ia mai în serios şi să-i trimită la închisoare pe cei care, prin atitudinea lor, pun în pericol viaţa participanţilor la trafic.

Un exemplu concret îl reprezintă un vâlcean din localitatea Berbeşti, care în dimineaţa zilei de vineri, 25 septembrie 2015, a fost trimis după gratii, în urma unei condamnări. Ilie Diaconu, din oraşul Berbeşti, judeţul Vâlcea, a fost prins în trafic conducând o motocicletă deşi nu avea permis de conducere, era şi în stare de ebrietate, nu avea vehiculul înmatriculat şi deţinea şi numere false.

Ca atare, depistat cu patru infracţiuni rutiere, Diaconu s-a ales cu dosar penal, ulterior fiind trimis în judecată. Magistraţii Judecătoriei Horezu l-au găsit vinovat la sfârşitul anului 2014, iar, în 2015, sentinţa a rămas definitivă la Tribunalul Vâlcea, omul urmând să petreacă următorii trei ani în spatele gratiilor.

„Având în vedere mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Horezu pe numele inculpatului Ilie D, din oraş Berbeşti, judeţul Vâlcea, condamnat la executarea pedepsei de 3 ani închisoare pentru infracţiuni la regimul rutier, în data de, 25 septembrie 2015, în baza investigaţiilor efectuate şi informaţiilor obţinute, poliţiştii din oraşul Berbeşti, în colaborare cu cei din comunele arondate, l-au identificat pe acesta, reţinându-l şi conducându-l la sediul poliţiei. Condamnatul urmează a fi depus la Penitenciarul Colibaşi” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.