Acasă Justiție Romulus Bulacu isi pastreaza postul de senator

Romulus Bulacu isi pastreaza postul de senator

Senatorul Romulus Bulacu a pierdut procesul de incompatibilitate intentat de ANI. Parlamentarul vâlcean s-a aflat în incompatibilitate în perioada în care era consilier judeţean din cauza unor afaceri cu instituţii din subordinea CJ Vâlcea. Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a câştigat în primă instanţă (Curtea de Apel Piteşti, dosar nr. 651/46/2016) procesul intentat de senatorul liberal Romulus Bulacu.
Dupa decizia definitiva de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, Romulus Bulacu sustine ca mandatul sau de senator al PNL nu este in pericol, intrucat “legea sprijină continuarea mandatului de senator pentru care am fost ales în 2016”. 
“Referitor la hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care s-a constatat existența stării de incompatibilitate privind funcția de consilier județean pe care am deținut-o între anii 2012-2016, formulez următoarele precizări:
1. Traiectoria mea, atât profesională, cât și în viața politică, s-a bazat întotdeauna pe corectitudine și respectarea legii.
2. Legea sprijină continuarea mandatului de senator pentru care am fost ales în 2016 și vă asigur pe aceasta cale că voi analiza în perioada următoare, în mod responsabil, noua situație generată, însă aștept motivarea deciziei instanței. Până atunci mă voi concentra pe ducerea la bun sfârșit a proiectelor de viitor la care eu și echipa mea deja lucrăm.
Fără să comentez hotărârea luată de magistrați, țin să reafirm încrederea mea în instituțiile justiției, atât de necesare în orice societate liberă și normală”, arata senatorul Romulus Bulacu.

Contracte cu RAJDP și Spitalul de la Mihăiești

Amintim că în data de 28 aprilie 2016, ANI a constatat starea de incompatibilitate a senatorului Romulus Bulacu, la data respectivă consilier judeţean. Inspectorii ANI au constatat că, în perioada în care acesta a deţinut mandatul de consilier judeţean, au fost încheiate contracte comerciale de furnizare produse între S.C. MINET S.A. (societate comercială la care persoana evaluată deţinea calitatea de asociat) şi Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea în valoare de 1.365,98 lei. 
Contracte similare au fost încheiate în aceeaşi perioadă şi între S.C. MINET CONF S.R.L. (societate comercială la care persoana evaluată deţinea calitatea de asociat) şi Spitalul de Pneumoftiziologie “Constantin Anastasatu” Mihăeşti (în valoare de 2.685,84 lei). Atât RAJDP, cât şi Spitalul din Mihăeşti se află în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea. Pe baza acestor considerente, ANI a constatat că Romulus Bulacu a încălcat dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.