Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

Miţă Lăbuş a fost pus în arest la domiciliu

foto Vocea ValciiInstanţa Tribunalului Vâlcea a decis marţi, 17 noiembrie 2015, să-l elibereze din arest preventiv pe Mihăiţă Obreja, zis şi Miţă Lăbuş, acesta aflându-se în spatele gratiilor încă de la începutul acestui an. Singurul care încă se mai află în închisoare, din lotul de opt inculpaţi din dosar este Radu Ştefan Drăghici, acestuia fiindu-i respinsă cererea de eliberare din arest. „Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului OBREJA MIHĂIŢĂ, aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul Colibaşi, judeţul Argeş, cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile de la data punerii în executare. Pune în vedere inculpatului ca, pe durata măsurii, să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului judiciar opri de câte ori este chemat; să nu comunice cu persoanele vătămate” – se arată în minuta instanţei.

De altfel, la ultima şedinţă de judecată din dosarul Clanul Lăbuş, magistratul a refuzat şi cererea procurorilor DIICOT Vâlcea de a-l trimite, din nou, în închisoare pe inculpatul Valeriu Petre Sandu, acesta fiind însă pus sub control judiciar. Aceeaşi măsură a controlului judiciar a fost instituită şi pentru poliţistul Gabriel Mihai Popa, dar şi pentru Camelia Popa şi Andrei Nicolae Binder. Deciziile luate la Tribunalul Vâlcea nu sunt însă definitive, ele putând fi atacate cu apel de către procurori.

Reamintim că, membrii grupării Lăbuş, Mihăiţă Obreja (Miţă Lăbuş) – liderul grupului, Petre Valeriu Sandu, Camelia Popa, Andrei Nicolae Binder, Radu Ştefan Drăghici şi Elena Larisa Ungureanu sunt acuzaţi de constituirea unei grupări infracţionale specializată în şantaj, înşelăciune, spălare de bani şi evaziune fiscală. Cât despre fostul adjunct al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, Gabriel Popa, pe numele acestuia a fost reţinută o singură faptă, aceea de divulgare a unor informaţii secrete.