Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlcea: 11 elevi, confirmați cu Covid-19

Deși scoala a început de doar câteva zile, ai apărut și primele cazuri de infectari în rândul elevilor cu virusul SARS COV 2.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al DSP Valcea, Amelia Pitiga, la nivelul județului Vâlcea, s-au înregistrat în perioada 13 – 16 septembrie 2021, 11 cazuri de infectari în rândul elevilor cu COVID 19.

Carantină două săptămâni și trecerea la învățământul online pentru elevii infectați

În situația în care un elev este indicat pozitiv cu coronavirus, el este nevoit să intre în carantină vreme de două săptămâni, timp în care va trece la învățământul online. Dacă copilul infectat prezintă un test antigen rapid negativ, el va putea reveni la școală, începând cu cea de-a opta zi.

Pentru părinții copiilor care refuză testarea în cea de-a opta zi există varianta de a se prelungi învățământul online până în ziua a paisprezecea, moment în care elevii revin fizic la școală.

În cazul copiilor din clasele a VII-a și a VIII-a, și din învățământul liceal, la apariția unui caz pozitiv în școală există două situații. Mai exact, copiii care au fost vaccinați sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile și fac dovada uneia dintre aceste situații pot continua să învețe față în față.