Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

TABĂRĂ pentru prevenirea consumului de droguri, alcool şi tutun la CĂCIULATA

Abuzul de alcool şi substanţe toxice este o realitate în rândul adolescenţilor şi trebuie privită cu seriozitate. Tinerii au nevoie de apartenenţă, deseori fac compromisuri, mai ales atunci când probleme de familie sau de alt gen îi fac mai sensibili la presiunea grupului. Tot mai mulţi tineri încep să aibă adicţii (alcool, tutun, droguri) din dorinţa de a se integra într-un grup, nu întotdeauna cel mai potrivit.

În scopul prevenirii consumului de droguri, alcool şi tutun în rândul tinerilor Asociaţia Zambete Colorate organizează în perioada 5-9 septembrie 2015, la Centrul de Agrement Căciulata tabăra de învăţare şi dezvoltare personală „Fii tu însuţi!”. Proiectul îşi propune îmbunătăţirea în rândul a 18 de tineri cu vârste între 14-23 ani a abilităţilor de dezvoltare personală prin tehnici de autocunoaştere, de identificare a propriilor valori folosind metode nonformale, de exprimare şi de transmitere eficientă a mesajelor.

În urma proiectului cei 18 tineri participaţi îşi vor lărgi orizontul de cunoaştere şi vor deveni conştienţi de faptul că problemele lor sunt comune cu ale altor tineri şi că pot alege să fie ei însuşi; fără a lăsa consumul de alcool sau droguri să le schimbe personalitatea. Dobândirea abilităţilor de comunicare şi căpătarea încrederii în propriile forţe vor avea ca rezultat dezvoltarea personală.

Proiectul de tineret este finanţat de DJST Vâlcea, fiind câştigător al „Concursului local de proiecte de tineret”. Mai multe informaţii se pot găsi pe pagina organizaţiei https://www.facebook.com/AsociatiaZambeteColorate?fref=ts, precum şi pe pagina https://www.facebook.com/pages/Ia-atitudine-prin-Teatru-Forum/1658813354350703?fref=ts.