Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Sprijin financiar de la Primăria Călimănești pentru studentul la Oxford, Laurențiu Ploscaru

Județul Vâlcea și orașul Călimănești au ce se mândri când vine vorba despre elevi meritorii. Un exemplu în acest sens, este Laurențiu Ploscaru, câștigător a numeroase premii și olimpiade naționale și internaționale, care acum este student la prestigioasa universitate Oxford din Marea Britanie. La sfârșitul lunii trecute, la propunerea primarului Florinel Constantinescu, consilierii locali din Călimănești au aprobat acordarea din bugetul local pe anul 2019 al orașului Călimănești a unui sprijin financiar în valoare de 1.000 lei pentru studentul Ploscaru Ioan-Laurențiu, în vederea acoperirii unei părți din cheltuielile pentru continuarea studiilor la Universitatea Oxford din Marea Britanie.
”Prin adresa nr. 16.818 din 05.09.2019, înregistrată la Primăria orașului Călimănești, domnul Ploscaru Ioan-Laurențiu, cu domiciliul în orașul Călimănești, student merituos la Universitatea Oxford din Marea Britanie, cu un palmares impresionant de premii obținute la concursuri de matematică naționale și internaționale, precum și numeroase invitații de a face parte din echipele organizatorice ale competițiilor de gen din țară și străinătate, solicită acordarea unui sprijin financiar în vederea acoperirii unei părți din cheltuielile pentru continuarea studiilor la Hertford College.
Ploscaru Ioan-Laurenţiu este un tânăr de excepţie, cu care orașul Călimănești și chiar județul Vâlcea se mândrește. Astfel de tineri trebuie încurajaţi şi sprijiniţi pentru a fi performanţi în ceea ce şi-au propus, fiindcă şi de munca lor depinde viitorul ţării noastre.
Ținând cont de situația materială a familiei, luând în considerare performanțele de excepție obținute de către domnul Ploscaru Ioan-Laurenţiu și faptul că în bugetul local sunt prevăzute sume destinate susținerii unor astfel de acțiuni, vă propun alocarea sumei de 1.000 de lei”, arată primarul Florinel Constantinescu.