Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Râmnicu Vâlcea va ajunge pe harta centrelor universitare de stat din ţară

Încă din 2010 se discută despre înfiinţarea unui centru universitar pe locul fostei Unităţi Militare de la Vlădeşti. Iată că după atâţia ani de promisiuni, municipiul Râmnicu Vâlcea „intră în cărţi” şi ar putea avea o universitate de stat.

Universitatea din Piteşti doreşte crearea mai multor facultăţi în Vâlcea

La inaugurarea arterei de legătură din zona centrului comercial Dedeman, edilul Mircia Gutău a declarat că a primit de la Ministerul Educaţiei o adresă prin care le cere autorităţilor să cedeze spaţiul de la Liceul Tehnologic Oltchim pentru a construi aici un centru universitar dar şi o şcoală tehnică de meserii căutate pe piaţa muncii din Vâlcea. La rândul lor, cei de la Minister vor ceda primăriei terenul de la unitatea militară de lângă Vlădeşti. „Am convocat vineri, de la ora 12.00, o dezbatere la care vom invita directorii de şcoli, oameni de cultură, toţi jurnaliştii. Dorim să-i consultăm pentru că vrem să facem o universitate de stat, care va ajuta la creşterea prestigiului Râmnicului. Vom prezenta exact adevărul tuturor, şi nu ceea ce încearcă unii să răspândească prin toate sursele, cum că oamenii îşi vor pierde locurile de muncă. Nici vorbă de aşa ceva, din contră se vor crea locuri de muncă, vom avea şi o şcoală tehnică, cei care nu iau bacalaureatul să facă o şcoală, nu avem un maistru lăcătuş, un maistru sudor, un maistru pe instalaţii electrice. Eu cred că vâlcenii s-au săturat de vorbe, vor fapte!” a spus Mircia Gutău.

Preşedintele CJ, Constantin Rădulescu, îl susţine pe edilul Gutău

În acest demers, primarul Gutău este susţinut de către preşedintele Consiliul Judeţean, Constantin Rădulescu: „Am spus în urmă cu un an de zile că eu și Mircia Gutău, împreună, vom construi pentru vâlceni. Vâlcea, centru universitar de stat este un proiect pe care îl sprijin cu toată tăria și alături de primarul Gutău voi face toate demersurile legale pentru că vâlcenii merită ca un astfel de proiect să devină realitate.
Probabil că sunt și cârcotași, însă le spun că ura nu duce la nimic bun, iar faptul că Râmnicul devine centru universitar de stat ar trebui să-i bucure inclusiv pe cei care ne urăsc pe mine și pe Mircia. Noi construim pentru oameni.”

Discuţii aprinse în rândul profesorilor de la Liceul Tehnologic „Oltchim”

Situaţia deja a generat discuţii aprinse în rândul profesorilor de la Liceul Chimic dar şi a unor reprezentanţi ai sindicatelor. Potrivit unor surse, aceştia au convocat deja consiliu de administraţie în care şi-au spus nemulţumirile.
Cel mai nemulţumit ar fi Tiberiu Pană, reprezentantul Uniunii Sindicatelor din Învăţământul Vâlcean, care le-ar fi spus profesorilor de la Liceul Oltchim că nu va lăsa lucrurile aşa şi că se va zbate ca Gutău să nu pună mâna pe această unitate de învăţământ.