Acasă Învăţamânt Liber la telefoane mobile în timpul orelor!

Liber la telefoane mobile în timpul orelor!

Noul statut al elevului, aprobat și de Ministerul Educației Naționale, care va intra în vigoare începând cu data de 12 septembrie 2016 revoluționează sistemul de învățământ. Noile reguli, pe care trebuie să le respecte atât profesorii, cât și elevii sunt foarte permise în ceea ce privește elevii. Astfel, cadrele didatice vor fi obligate să ofere explicații pentru notele date elevilor, dacă aceștia sunt nemulțumiți, iar telefoanele mobile pot fi folosite în timpul orelor în scop educaţional”. Nici nota la purtare nu va mai fi scăzută dacă elevul își corectează comportamentul.

În statut se prevede că elevii au dreptul să îşi conteste notele la lucrările scrise. În 5 zile de la comunicarea notei, ei pot cere explicații profesorului, și dacă se declară nemulțumiți de explicațiile primite, se pot adresa și directorului școlii, printr-o plângere scrisă. Plângerea este analizată de o comisie formată din doi profesori care nu predau la clasă. Media notelor date de ei este cea care va fi trecută în catalog.

O altă prevedere din Statut este că elevii nu au voie să fie deposedaţi de bunurile lor, dacă nu atentează la siguranţa colegilor şi a profesorilor. Ei au voie să folosească telefoane mobile în timpul orelor de curs, dacă au acordul cadrului didactic şi dacă le folosesc în scop educaţional ori situaţii de urgenţă.

Atunci când se aplică o sancţiune, elevii au dreptul să se apere. Nici o mustrare nu se face în faţa clasei sau a şcolii şi sunt interzise pedepsele colective. Pentru orice sancţiune aplicată, dacă, în opt săptămâni de la comunicarea pedepsei, elevul îşi corectează comportamentul, nu i se mai scade nota la purtare. De asemenea, elevii pot fi pedepsiţi doar pentru faptele pe care le săvârşesc în perimetrul şcolii.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.