Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Buican a găsit vinovații pentru pierderea alegerilor la Vâlcea: Gutău și presa!

Deputatul Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea, a susținut vineri, 19 august 2016, prima conferință de presă după pierderea alegerilor locale din data de 5 iunie 2016. Plecat cu prima șansă în competiția pentru Consiliul Județean Vâlcea, lui Buican i-au lipsit 6.000 de voturi pentru a se înscăuna președinte al CJ.

Deși unii cântau deja prohodul carierei politice a lui Buican după eșecul de la locale, acesta nu pleacă din fruntea partidului de la Vâlcea, găsind și explicații pentru pierderea alegerilor. În opinia lui Buican, există motive obiective și subiective pentru care liberalii au obținut cu 6.000 de voturi mai puțin, deși au câștigat peste 50 de primării în județul Vâlcea.

„Principalul motiv pentru care noi nu ne-am atins cele două obiective, este, în opinia mea, invalidarea, din cauza criteriilor de integritate adoptate de către PNL, a candidaturii lui Mircia Gutău pe listele noastre. Evident că dacă Mircia Gutău candida din partea Partidului Naţional Liberal noi obţineam majoritatea şi în Consiliul Judeţean şi în Consiliul Municipal. Însă, acest lucru este, din punctul meu de vedere, un motiv obiectiv, deloc subiectiv, pentru că eu cred că politica românească se îndreaptă în această direcţie.

Partidul Naţional Liberal a ales să îşi asume aceste criterii de integritate şi, în consecinţă, nu putea să acţioneze altfel. Deşi probabil că pe termen mediu şi lung PNL va avea de câştigat din această atitudine, pe termen scurt, cel puţin în judeţul Vâlcea, s-a văzut că această atitudine a adus prejudicii în ceea ce priveşte rezultatele electorale.

Un alt motiv, pentru care eu cred că am obţinut cu 6000 de voturi mai puţin la Consiliul Judeţean decât PSD, a fost acela că noi, deşi am fost singurul partid care a propus un proiect politico-administrativ, nu am fost suficient de expliciţi, prin intermediul dumneavoastră, nu am avut capacitatea să explicăm destul de bine ce dorim să facem, care sunt obiectivele generale, specifice şi ţintele pe termen scurt ale unei eventuale guvernări pe termen scurt a judeţului Vâlcea de către Partidul Naţional Liberal. Există şi cauze subiective. O mare parte dintre colegii noştri nu s-a implicat suficient în campania electorală, motiv pentru care ţintele locale nu au fost atinse”, a precizat deputatul Cristian Buican.