Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

„Laptele şi cornul” depozitate în condiţii precare la Şcoala Waldorf din Râmnicu Vâlcea (FOTO)

foto Vocea ValciiPe adresa Consiliului Judeţean Vâlcea a sosit zilele trecute un raport al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea prin care era adus la cunoştinţa autorităţilor locale faptul că la Şcoala Waldorf şi la Grădiniţa Waldorf din Râmnicu Vâlcea produsele „laptele şi cornul” sunt depozitate în condiţii precare.

Adresa datează încă din 2 martie 2016, iar controlul inspectorilor de sănătate din Vâlcea a fost făcut în luna februarie, aceştia având obligaţia ca, frecvent, să verifice condiţiile de depozitare a produselor ce ajuns zilnic la şcolari şi preşcolari.

În februarie, DSP Vâlcea a făcut verificări la mai multe şcoli din judeţ. Printre unităţile de învăţământ unde s-a descoperit că se respectă condiţiile igienico-sanitare pentru depozitarea produselor din cadrul programului naţional se numără: Şcoala Gimnazială Nr. 9 Râmnicu Vâlcea, Şcoala Gimnazială nr. 13 Râmnicu Vâlcea, Grădiniţa cu Program Normal Lizuca Râmnicu Vâlcea, Şcoala Gimnazială din Făureşti, Grădiniţa cu Program Normal din Făureşti, Şcoala Gimnazială şi Grădiniţa cu Program Normal din comuna Perişani şi Şcoala Gimnazială şi Şcoala cu Program Normal din localitatea Pietrari.

Însă, aşa cum spuneam, a fost găsită şi o unitate de învăţământ unde condiţiile sunt precare, iar modul în care sunt depozitate produsele din Programul „Laptele şi cornul” pun în pericol sănătatea micuţilor. Este vorba despre Şcoala şi Grădiniţa Waldorf din Râmnicu Vâlcea, inspectorii sanitari ai DSP Vâlcea constatând că „nu este amenajat spaţiu pentru depozitarea produselor din cadrul Programului «Lapte-Corn». S-au făcut recomandări privind respectarea legislaţiei sanitare în vigoare la unităţile controlate”.