Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Probleme grave pentru ex-bancherul Dobrişan într-un alt proces penal!

foto arhiva Vocea ValciiAflat în închisoare acolo unde ispăşeşte o pedeapsă de 8 ani şi opt luni de închisoare pentru comiterea unor infracţiuni de corupţie, fostul bancher Dorin Dobrişan – pe vremuri director al CEC Bank Râmnicu Vâlcea – se mai apară într-un dosar penal, ce se judecă pe rolul Tribunalului Argeş şi în care este acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. De data aceasta, el este inculpat alături de Alexandra Mădălina Cernea şi Petre Ciuteanu, analist credite la CEC Bank, respectiv administrator al unei societăţi comerciale.

Recent însă, lucrurile s-au complicat pentru Dorin Dobrişan şi în acest dosar. Asta pentru că, în data de 2 martie 2016, inculpaţii Alexandra Mădălina Cernea şi-au recunoscut vinovăţia, înfundându-l din nou pe cel mai celebru ex-bancher din Vâlcea. „Ia act de poziţia procesuală a inculpaţilor Ciuteanu Petre şi Cernea Alexandra prin care au solicitat ca judecata să se facă conform procedurii simplificate de recunoaştere a vinovăţiei, reţinând că nu este oportună disjungerea în ceea ce îi priveşte. Încuviintează proba cu înscrisuri solicitată de inculpaţii Ciuteanu Petre şi Cernea Alexandra, prin apărătorii aleşi” – se precizează în minuta instanţei.

Însă, Dobrişan nu se dă bătut, iar la termenul următor din data de 9 martie 2016, el s-a apărat din toate puterile, fiind citat la penitenciar pentru a depune mărturie în faţa judecătorului de caz, deşi în luna aprilie fostul director al CEC Bank Râmnicu Vâlcea a solicitat recuzarea magistratului. „Admite cererea formulată de apărătorul din oficiu al inculpatului Dobrişan Dorin, prin care se solicită termen pentru a lua cunoştinţă de înscrisurile depuse la acest termen de către ceilalţi inculpaţi. Prorogă audierea inculpatului Dobrişan Dorin la următorul termen de judecată. Se citează inculpatul Dobrişan Dorin la PNT Colibaşi” – se mai arată în minută.

După cum bine se ştie, Dorin Dobrişan a fost trimis în judecată, într-un alt dosar, în data de 11 decembrie 2014, atunci când procurorii DNA au finalizat încă un caz în care este implicat fostul director al CEC Bank Râmnicu Vâlcea. Alături de Alexandra Mădălina Cernea şi Petre Ciuteanu, analist credite la CEC Bank, respectiv administrator al unei societăţi comerciale, Dobrişan a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu, el acordând ilegal un credit ipotecar, în perioada 2006-2008, pentru care ar fi primit mită un teren în Râmnicu Vâlcea, în valoare de 137.135 lei. La începutul judecării cauzei, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri ce aparţin inculpaţilor Dorin Dobrişan şi Alexandra Mădălina Cernea.