Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

ACUZAŢII GRAVE: La Obştea Moşnenilor Bărbăteşti, „morţii” scot sume imense de bani din conturi!

foto Vocea ValciiFapte incredibile sunt scoase la iveală de membrii Obştii Moşnenilor Bărbăteşti (judeţul Vâlcea), fapte ce s-au petrecut încă din anul 2011, dar care abia acum sunt expuse în faţa justiţiei. Moşnenii Ion Chilom, Ion Popescu – Poenaru, Iordan Constantinescu, Constantin Cimpoieru, Ion Lazăr şi Ion Ţolea au făcut o plângere penală la DNA Piteşti, aducându-le procurorilor anticorupţie la cunoştinţă că din conturile Obştii Moşnenilor Bărbăteşti au fost scoase sume imense folosindu-se semnătura şi numele unei persoane decedate încă din anul 2009.

În urmă cu mai bine de un an, moşnenii Ion Chilom, Ion Popescu – Poenaru, Iordan Constantinescu, Constantin Cimpoieru, Ion Lazăr şi Ion Ţolea au descoperit în contabilitatea Obştii Moşnenilor Bărbăteşti, comuna Bărbăteşti, judeţul Vâlcea, că au fost înregistrate două extrase de cont prin care se atestă că au fost scoase fără drept, în două rânduri, sumele de 500.000 lei, respectiv 28.300 lei.

Prima şi cea mai mare sumă, adică cei 500.000 de lei, a fost scoasă în data de 19 decembrie 2011, chipurile de către preşedintele Obştii, Gheorghe Zăican. Numai că, acesta nu avea cum să scoată banii din cont, pentru că el era decedat încă din luna decembrie a anului 2009.

„Pe lângă gravele nereguli consemnate de către noi la Obştii Moşnenilor Bărbăteşti, care se află la dosar, a fost şi aceea că din conturile Obştii au fost ridicaţi bani din bancă de persoane decedate (în data de 19.12.2011 a fost ridicată din Raiffensen BANK Agenţia Horezu suma de 500.000,00 lei de către ZĂICAN GHEORGHE – fost preşedinte ,deşii la acea dată preşedintele Obştii Moşnenilor Bărbăteşti era decedat din anul decembrie 2009). Aceasta nu este numai un caz singular semnalat de noi cu o sumă mare de bani, ridicarea în acelaşi mod a fost făcută perpetuu de către toţi preşedinţii şi vicepreşedinţii de Obşte, aceştia nu au modificat specimenele de semnături de la decesul lui ZĂICAN GHEORGHE. S-au ridicat bani in perioada 2002 -2015 de către preşedinţii de obşte, cum ar fi şi ZĂICANU MIRCEA actualul preşedinte cât şi D-l CONSTANTINESCU TOMA fost preşedinte al obşti. Un alt exemplu de ridicat bani din conturile Obştii Moşnenilor Bărbăteşti este acela a unui membru al Consiliului de Administraţie si anume CRUCEANU ELENA care in data de 12.07.2011 a ridicat suma de 28.300,00 lei tot de la Raiffeinsen BANK Agenţia Horezu) suma a fost virata la BANCA CENTRALA COOPERATISTA CREDITCOOP” – susţin moşnenii care au făcut plângerea penală.

Procurorul a clasat cauza, judecătorul a redeschis-o…

În anul 2015, procurorii DNA Piteşti, pe adresa cărora a sosit plângerea penală, au considerat că faptele grave petrecute la Obştea Moşnenilor Bărbăteşti trebuie cercetate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, întocmindu-se dosarul penal nr. 1368/P/2015. Numai că, la Horezu, deşi li se puseseră la dispoziţie toate actele necesare, anchetatorii au dispus clasarea cauzei.

Nemulţumiţi, moşnenii Ion Chilom, Ion Popescu – Poenaru, Iordan Constantinescu, Constantin Cimpoieru, Ion Lazăr şi Ion Ţolea au contestat soluţia în instanţă, iar în data de 15 februarie 2016, magistraţii de Cameră Preliminară din cadrul Judecătoriei Horezu au luat decizia de a întoarce cauza la procuror pentru completarea urmăririi penale.

„Admite plângerea formulată de petenţii CHILOM ION, domiciliat în Bărbăteşti, sat Bărbăteşti, jud. Vâlcea, POPESCU POENARU – ION, CONSTANTINESCU IORDAN, domiciliat în Bărbăteşti, sat Bărbăteşti, jud. Vâlcea CIMPOIERU CONSTANTIN, domiciliat în Bărbăteşti, sat Bărbăteşti, jud. Vâlcea LAZĂR ION, TOLEA, împotriva soluţiei de clasare a cauzei dispusă prin ordonanţa din 12.10.2015 emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu în dosarul nr. 1368/P/2015. În baza art. 341 alin. 6 lit. b C.pr.pen., desfiinţează soluţia de clasare a cauzei dispusă prin ordonanţa din 12.10.2015 emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu în dosarul nr. 1368/P/2015 si trimite cauza la procuror pentru a completa urmărirea penală. În baza art. 276 C.pr.pen., obligă intimata Obştea Moşnenilor Bărbăteşti să plătească petentilor suma de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu din 15.02.2016” – se precizează în minuta instanţei din Horezu.

Persoanele cercetate penal vor în fruntea Obştii Moşnenilor Bărbăteşti

Conform moşnenilor care se luptă să scoată adevărul la iveală, în această perioadă la Obştea Moşnenilor Bărbăteşti se dau lupte grele pentru supremaţie. Cei care sunt cercetaţi în dosarul penal retrimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu de pare vor funcţiile de conducere în cadrul Obştii, în timp ce ceilalţi moşneni încearcă să împiedice acest lucru.

„În prezent se fac foarte multe diversiuni de apropiaţii acestora să obţină din nou preşedinţia obştii. Pentru exemplificare şi modul cum sunt întocmite anunţurile Adunării Generale în care va trebui să fie aleasă conducerea Obşti vă informam că au fost afişate în avizierul din faţa sediului Obştii două anunţuri de adunare generală de care râd şi se minunează şi curcile, moşnenii din Bărbăteşti nu mai au cuvinte la asemenea prostii (Anunţ fără număr, locul şi data desfăşurării adunării generale).

În primul anunţ se menţionează că în conformitate cu art. nr. 29, din statutul Obştii, candidaţii pentru funcţiile de conducere vor depune dosarul până la data de 28 februarie, iar în doilea anunţ dosarul va fii depus până la data de 20 februarie 2016. Noi ne întrebăm la ce dată şi cu cine vom vota pentru că niciun candidat nu a putut să-şi depună dosarul căci pe 28 februarie s-a afişat şi tot pe 28 februarie a fost şi ultima zi de înscriere, iar în statut se prevede un termen de 15 zile pentru depunerea dosarelor!?

Conform legislaţiei în vigoare considerăm că în niciun caz nu mai pot sa facă parte din Consiliului de Administraţie şi Comisia de Cenzori al Obştii Moşnenilor Bărbăteşti persoane care sunt implicate în Dosarul Penal al Judecătoriei Horezu înregistrat sub nr. 2262/241/2015 şi nici cei ce au păstorit în trecut această Obşte (care a fost o oaie bună de muls pentru mulţi ani şi mulţi bani)” – mai precizează moşnenii nemulţumiţi.