Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DJST Vâlcea: Școala de orientare turistică și alpinism – ediția a V-a

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, în parteneriat cu Clubul de Turism și Ecologie Buila Vânturarița, a organizat la sfârșitul săptămânii trecute a V-a ediție a cursului „Școala de orientare turistică și alpinism”.

Astfel, 30 de tineri din Vâlcea au participat la un curs de alpinism, îmbunătățindu-și cunoștințele de orientare turistică și învățând despre tehnicile de supraviețuire.

În urma participării la curs, tinerii au dobândit diverse abilităţi ce îi vor ajuta pe parcursul vieţii. Cum se folosești busola, cum citești corect harta, cum îți construiești un adăpost, cum să faci foc fără chibrit sau brichetă și acordarea corectă a primului ajutor în situații extreme au fost întrebări la care tinerii au învățat să răspundă în urma celor trei zile petrecute la Centrul de agrement Cozia, prin probe teoretice și practice.

Participanții s-au declarat încântați de implicarea lor în acest proiect care le-a îndeplinit așteptările, concluzionând că astfel de cunoștințe sunt benefice pentru viața de zi cu zi.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea va sprijini pe viitor astfel de acțiuni, menite să pregătească tinerii pentru orice tip de situație.