Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CITIŢI AICI numele inspectorilor şcolari care vor fi schimbaţi din funcţii

Mandatat de partid să facă „curăţenia de toamnă” în Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, social – democratul Ion Gherghinaru, şi-a luat sarcina în serios şi a întocmit deja lista cu inspectorii şcolari care vor fi „măturaţi” la începutul noului an şcolar. Şi evident că inspectorii care vor fi aruncaţi la „coşul de gunoi” nu sunt alţii decât liberalii lui Buican, mulţi ca număr în ISJ Vâlcea.

Cadrul legislativ l-a şi găsit executantul Gherghinaru, el prelevându-se de faptul că, la data de 1 septembrie 2014, inspectorilor şcolari le va înceta delegaţia de numire în funcţie, delegaţie care, conform legislaţiei în vigoare, durează doar un an de zile. Asta pentru că, de câţiva ani de zile, inspectorii sunt schimbaţi mai des decât şosetele, pentru că miniştrii Educaţiei nu s-au sinchisit să organizeze concursuri.

Revenind însă la „cloaca” noastră din ISJ Vâlcea, trebuie menţionat că tuturor inspectorilor le expiră delegaţia, însă doar liberalilor, cu carnet de partid, nu li se va mai prelungi mandatul. Aşadar, în această toamnă urmează să plece următorii inspectori: Roxana Călina – inspector şcolar de specialitate proiecte educaţionale, Adrian Calotă – inspector şcolar de specialitate educaţie permanentă, Gabriela Cocoş – inspector şcolar de specialitate pentru minorităţi, Iulia Claudia Bîrzan – inspector şcolar de specialitate educaţie fizică, Gheorghe Oprica – inspector şcolar de specialitate discipline socio-umane şi istorie, Eugenia Niculescu – inspector şcolar de specialitate biologie geografie, Elena Săraru – învăţământ şcolar de specialitate învăţământ primar, Paul Dumitrescu – învăţământ şcolar de specialitate învăţământ primar, Gheorghe Ciucă – inspector şcolar de specialitate matematică, şi Doru Dumbrăvescu – inspector şcolar pentru implementarea descentralizării instituţionale.

Există zvonuri conform cărora o parte din aceştia încearcă să-şi salveze scaunul, fiind dispuşi chiar şi să treacă la partidul lui Tăriceanu sau chiar la PSD. Unul dintre aceştia este Gheorghe Ciucă, care însă nu ar avea nici aşa şanse să rămână în ISJ din cauza faptul că „generalul” Gherghinaru are pata pusă pe el de acum câţiva ani, atunci când Ciucă era inspector general şi l-a schimbat din funcţia de director al Şcolii Nr. 13 din Rm. Vâlcea.

Buican: „La ISJ, toţi inspectori care nu au carnet roşu sunt chemaţi de inspectori generali”

Despre certa schimbare a inspectorilor şcolari ce au carnet de partid la PNL a vorbit şi liderul liberal Cristian Buican, în ultima sa conferinţă de presă. El condamna atunci politizarea instituţiei şi excesul de zel de care dau dovadă militanţii PSD în această perioadă. „După ce s-au debarasat de noi, un partener de guvernare incomod, cei de la PSD îi schimbă pe toţi pe criterii politice. De la ministru până la femeia de serviciu trebuie să aibă carnet roşu. Se fac presiuni asupra unor angajaţi ai instituţiilor publice care au două variante, să demisioneze sau să semneze o adeziune la noul Partid Comunist Român, adică PSD. Vă dau un singur exemplu, la Inspectoratul Şcolar Judeţean toţi inspectori care nu au carnet roşu sunt chemaţi de inspectori generali. Li se pune în faţă o hârtie şi sunt puşi să dea o declaraţie în care să scrie că renunţă la calitatea de inspectori. De asemenea, o mare parte de directori sunt chemaţi şi anunţaţi că de la 1 septembrie nu li se va mai prelungi delegaţiile pentru că conducerea PSD Vâlcea a transmis în mod expres că trebuie schimbaţi toţi directorii care nu au carnet roşu. Oamenii se plâng în Vâlcea de aceste presiuni”, a precizat copreşedintele ACL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.