Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Elena Udrea citeşte VOCEA VÂLCII: Preşedintele CJ Vâlcea, PSD-istul Ion Cîlea, ar vota cu mine!

Stenograma şedinţei PSD Vâlcea din data de 18 august a.c., prezentată în exclusivitate de VOCEA VÂLCII a creat vii controverse atât la nivel local, cât şi naţional. Mai mult, pe pagina sa de socializare, preşedintele PMP şi prezidenţiabilul Elena Udrea a postat un amplu comentariu, criticând faptul că premierul Ponta refuză categoric să finanţeze finalizarea de la Domeniul schiabil Vidra-Transalpina. După cum bine se ştie ideea acestui proiect i-a aparţinut Elenei Udrea, iar proiectul a fost demarat în mandatul său de ministru.

„Văd în presă că a apărut o stenogramă din cadrul unei şedinţe PSD Vâlcea, în care liderul organizaţiei, Ion Câlea, afirmă răspicat „E jale”, plângându-se că Victor Ponta nu a finanţat nici până acum finalizarea lucrărilor de la Domeniul schiabil Vidra – Transalpina. Vorbim de un proiect – din cele peste 6.000 pe care le-am generat în mandatul meu de ministru – care poate să ducă la apariţia a 3.000 de locuri de muncă într-un judeţ puternic afectat de incompetenţa cu care Guvernul Ponta a tratat subiectul privatizării Oltchim.

Domeniul schiabil Vidra este o investiţie în turismul montan gândită în aşa fel încât să ofere oportunitatea românilor iubitori de sporturi de iarnă să rămână în ţară, să cheltuiască bani aici şi să genereze locuri de muncă, nemaifiind necesar să plece în Austria, Elveţia sau Franţa. Şi există o foarte mare aşteptare în acest sens – în cei doi ani de când funcţionează şi la o intensitate redusă, a atras deja peste 250.000 de turişti. Înţeleg din stenogramele cu pricina că până şi tata-socru Sârbu recunoaşte că vorbim de un proiect la standarde occidentale, poate chiar ca-n Austria” – susţine Elena Udrea.

Elena Udrea mai spune că investiţia era realizată în proporţie de 92% când a părăsit ea ministerul, însă frustrarea şi micimea lui Ponta au făcut ca acest important obiectiv de investiţii, care ar atrage mii de turişti în zonă să nu fie finalizat.

„Când am plecat eu de la MDRT, lucrările pentru acest proiect erau executate în proporţie de 92% şi plătite într-o foarte mare măsură. În doi ani şi jumătate, Victor Viorel Ponta nu a decontat însă niciun leu pentru finalizarea investiţiei, iar astăzi domeniul schiabil de la Vidra-Voineasa este pus sub sechestru în urma unei hotărâri judecătoreşti deoarece constructorul mai are de recuperat bani de la stat.

Ceea ce mă face să cred că Ponta este şi incompetent şi rău-intenţionat e faptul că ştiu că Premierul nu a dat aceşti bani pentru a nu se încheia un proiect început de Elena Udrea. Frustrarea şi micimea sa că nu poate să se ridice la nivelul meu ies din nou la suprafaţă. I-am dat şi un „plan mură-n gură” pentru acest proiect şi tot n-a făcut nimic, ceea ce pentru mine este un semn clar de fudulie.

Fac un apel ca, măcar acum în al doisprezecelea ceas, să aloce cei aproximativ 7,8 milioane de euro + TVA pentru finalizarea proiectului. E o sumă care ar fi repede recuperată de stat – din impozite şi taxe atât la nivel local, cât şi la nivel central. De altfel, conservarea costă chiar mai mult decât aceste sume” – a mai scris Elena Udrea.