Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Câştigătorii concursului „Idei de afaceri pentru economia vâlceană de la liceenii din județ”

Sâmbătă, 29 martie 2014, la la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, a avut loc competiţia BizzFactory, organizată de Rotary Club Râmnicu Vâlcea în parteneriat cu Junior Achievement România. Evenimentul a reunit 18 echipe formate din liceeni pasionaţi de antreprenoriat care, sub îndrumarea cadrelor didactice, și-au prezentat ideile de afaceri cu care doresc să se impună pe piaţă locală.

Juriul, format din reprezentaţi ai Rotary Club Râmnicu Vâlcea, Junior Achievement România şi Inspectoratul Şcolar Vâlcea, au evaluat originalitatea, fezabilitatea şi potenţialul transformării ideii într-o afacere de succes precum şi abilităţile de prezentare ale participanţilor.

Locul I a fost câștigat de echipa „X Innovation”, formată din trei elevi de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân care prin aplicația Smart Flyer își propun să înlocuiască modul tradițional de informare a clienților cu comunicarea directă pe mobil sau pe e-mail. Aplicația Smart Flyer, poate furniza informații despre programul de lucru al diverselor instituții sau despre exponatele unui muzeu.

Pe locul II s-a clasat echipa „The Happiness”, de la Colegiul Național de Informatică Matei Basarab care a propus înființarea unui pub cu program cultural, unic în peisajul vâlcean, iar pe locul III s-a clasat echipa „Alteka” de la Liceul Constantin Brâncoveanu din Horezu a căror idee este de a susține comerțul local prin crearea de ambalaje pentru obiectele ceramice vândute în zonă.

„Consider că acest eveniment va avea un impact pozitiv asupra viitorului și viitorilor antreprenori din județul Vâlcea. Pentru mine a fost o experiență reușită, am avut oportunitatea să îmi susțin propriul plan de afaceri și să remarc alte câteva planuri de afaceri foarte bine puse la punct.” – Ioan Paul Săvulescu, Liceul Constantin Brâncoveanu, Horezu.