Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Bătrâne tâlhărite în propria casă. Cinci bărbați au fost reținuți

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Poliției orașului Bălcești, Secției 11 Poliție Rurală Zătreni și Postului de Poliție Ghioroiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, efectuează cercetări într-o cauză penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă la tâlhărie, fiind identificați 5 bărbați bănuiți de comiterea faptelor.

În fapt, în perioada 05 ianurie-07 februarie a.c. ar fi pătruns în două locuințe de pe raza comunei Ghioroiu, iar prin violență au deposedat două femei de 89, respectiv 87 de ani, de o sumă de bani și mai multe bunuri, valoarea prejudiciului fiind de peste 18.000 de lei. De asemenea, în seara zilei de 11 februarie a.c., doi dintre aceștia ar fi pătruns în locuința unei femei de 87 de ani, din comuna Tetoiu, unde prin violență ar fi încercat să sustragă bunuri, dar au plecat fără a lua nimic.

În urma investigațiilor complexe efectuate de polițiștii de investigații criminale s-a reușit identificarea celor 5 bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani, din comunele Ghioroiu și Lădești.

În urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală au dispus în primă instanță reținerea celor 5 bărbați pe o perioadă de 24 de ore, iar la data de 13 februarie a.c., la propunerea Parchetului, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă a acestora pe o perioadă de 30 de zile.

Activitățile au beneficiat și de spijinul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.