Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un pescar s-a înecat în Olt

TRAGEDIE. Un bărbat de 59 de ani din Rm. Vâlcea și-a găsit sfârșitul în râul Olt. Acesta fusese văzut de un pescar stând pe malul râului, iar la scurt timp, a fost observat plutind la suprafața râului. Un alt pescar, care a văzut ce s-a întâmplat, a sunat la 112 pentru intervenția echipelor de salvare.

 Echipa de căutare salvare din cadrul ISU Vâlcea a fost solicitată în data de 27 august a.c. pentru aducerea la mal a unei persoane căzută în râul Olt, în zona din imediata apropiere a străzii Libertății din Râmnicu Vâlcea. Angajații ISU au intervenit cu ajutorul unei bărci pneumatice pentru aducerea la mal a pescarului înecat. Imediat ce au ajuns la mal, membrii echipajului SMURD sosiți la fața locului, precum și cei ai echipajului de pe ambulanță au început manevrele de resuscitare. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru aducerea la viață a persoanei în cauză, medicul de la ambulanță declarând decesul.

 26 de intervenții în 24 de ore

 Echipajele SMURD au fost solicitate la maximum într-un interval de 24 de ore, ele intervenind în 16 localități, fiind chemați pentru fel de fel de urgențe. Astfel, ambulanțele SMURD au cutreierat aproape tot județul în localitățile Râmnicu Vâlcea, Zătreni, Lungești, Bujoreni, Mateești, Copăceni, Grădinari, Voineasa, Sinești, Milcoiu, Drăgoești, Drăgășani, Călimănești, Băbeni, Șușani și Livezi pentru dureri abdominale, excoriații, o fractură la tibia stângă, dureri la membrul inferior drept, stări de rău, dureri abdominale, o plagă la nivelul capului, dureri toracale și plăgi rezultate prin tăiere cu abricul la nivelul mâinii drepte. După acordarea primului ajutor calificat, pacienții au fost transportați la cele mai apropiate unități spitalicești pentru îngrijiri suplimentare.

VIOLETA BOȘTINĂ

[email protected]