Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

Tâlhărie cu cuţitul pentru ţigări: Trei tineri din Brezoi au băgat spaima în sibieni

Foto: arhiva Vocea ValciiUn echipaj de jandarmi sibieni au identificat trei tineri, din oraşul Brezoi – Vâlcea, cu vârste între 17 și 20 de ani, după ce aceștia au sustras folosind forța și amenințarea cuțitului, mai multe sume de bani din posesia unor tineri, în Sibiu.

Sâmbătă, 14 mai a.c., în jurul orei 23:00, printr-un apel la Numărul Unic de Urgență 112, se anunţa o tâlhărie asupra unor minori pe aleea Șelimbăr (Sibiu).

Deplasându-se la faţa locului, jandarmii au identificat pe cei doi minori păgubiți și au aflat de la aceştia că un grup de trei tineri mai mari decât ei i-au amenințat cu un cuțit și le-au cerut bani. Minorii se deplasau spre casă nefiind însoțiți de niciun adult.

În urma verificărilor făcute de jandarmii sibieni, s-au identificat și prins cei trei tineri. S-a stabilit că aceştia au vârste între 17 și 20 de ani și sunt din orașul Brezoi, judeţul Vâlcea. Mai mult decât atât, se pare că cei trei au mai tâlhărit în acelaşi mod un alt cuplu din Sibiu, zona Cedonia, în vârstă de 24 de ani.

În urma verificărilor și a controlului corporal sumar, jandarmii au găsit asupra tânărului presupus că săvârșise fapta, cuțitul tip briceag cu lama de 7 cm, folosit pentru amenințare. Sumele de bani luate prin amenințare de la cei 4 păgubiți fuseseră cheltuite deja pe țigări.

Victimele tâlharilor i-au recunoscut pe făptaşi și indicat pe cei opriți de către echipajul de jandarmerie ca fiind autorii faptelor reclamate.

Tinerii în cauză au fost predați organelor judiciare abilitate, pentru continuarea cercetărilor, persoanele fiind susceptibile de săvârșirea faptei de tâlhărie, prevăzută și pedepsită art. 233 din Codul Penal.