Acasă Justiție Vâlceanul Călin Nistor află dacă va fi reinvestit în funcția de procuror...

Vâlceanul Călin Nistor află dacă va fi reinvestit în funcția de procuror șef adjunct la DNA

foto impulsdearges.ro

foto impulsdearges.roVâlceanul Călin Nistor susține luni, 16 mai 2016, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) interviul pentru investirea în funcția de procuror șef al DNA, ca și procurorul Marius Constantin Iacob.

După ce proiectele de management ale celor doi candidați au stat în dezbatere publică şi au fost verificate candidaturile, are loc interviul, iar mai apoi va fi transmis avizul către Ministerul Justiţiei.

În proiectul său de management, Călin Nistor a specificat că intenționează s îmbunătățească activitatea de cooperare judiciară internaţională, creșterea calităţii activităţii de urmărire penală, dezvoltarea compartimentului de investigaţii financiare, accesarea de fonduri europene pentru pregătirea ofiţerilor de poliţie judiciară şi elaborarea unui ghid de practică judiciară pentru uzul procurorilor DNA.

Procurorul Călin Nistor are 46 de ani și și-a început cariera în anul 1995 ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani. După un an de zile, acesta a intrat ca avocat în Baroul Vâlcea, unde a activat timp de 4 ani.

În anul 2000, se întoarce în Procuratură, tot la Drăgășani, unde își desfășoară activitatea până în anul 2003.

Timp de doi ani, între 2003 și 2005, Călin Nistor a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea.

Din 2006 până în 2008, Călin Nistor a activat ca procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Structura Centrală.

De la 1 ianuarie 2008 până la 10 martie 2013 a fost procuror la DNA Pitești. Din data de 11 martie 2013 a fost delegat în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie până pe 9 mai 2013.

De pe 10 mai 2013 şi până în prezent este delegat în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.