Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Siguranţa pietonilor, o prioritate pentru poliţiştii rutieri din Vâlcea

foto arhiva Vocea ValciiAcţiuni intense ale poliţiştilor de circulaţie din Vâlcea, prioritatea fiind în această perioadă siguranţa pietonilor. În ultima săptămână, nu mai puţin de 249 de pietoni din judeţul nostru au fost amendaţi drastic pentru că au traversat stradă prin locuri nepermise. De altfel, şi 35 de şoferi s-au ales cu sancţiuni pentru că au fost prinşi că nu acordau prioritate de trecere pietonilor.

Mai mult, pentru a-i face pe cetăţeni să fie conştienţi de pericolele la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulaţie, poliţiştii rutieri au împărţit în municipiul Râmnicu Vâlcea fly-ere, pliante şi cărţi.

„În urma acţiunilor desfăşurate pe poliţişti, 94 de conducători auto nu mai au dreptul de a conduce pentru o anumită perioadă de timp pentru diverse abateri la legea rutieră, din care 35 pentru neacordare prioritate pietoni, iar 9 infracţiuni au fost constatate.

Totodată, zilnic atât pe raza mun. Râmnicu Vâlcea, cât şi pe principalele artere din judeţul Vâlcea, în punctele cu risc accidentogen ridicat au fost distribuite fly-ere, pliante şi cărţi cu legislaţie rutieră în scopul conştientizării participanţilor la trafic asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie. Astfel, au fost distribuite peste 550 de materiale cu recomandări rutiere utile acestor categorii de participanţi la trafic. În zonele intens circulare din municipiu, au fost postate afişe pentru conştientizarea riscului de victimizare în cazul accidentelor rutiere a pietonilor” – precizează IPJ Vâlcea, într-un comunicat de presă.