Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: mariapenilcobo.com

Lucrări inedited realizate cu bacterii colorate

Foto: mariapenilcobo.comMaria Penil Cobo, o artistă specializată în tehnici mixte, este fascinată de ecosisteme mici: bacteriile. Ea și-a petrecut ultimii cinci ani cultivând bacterii – cu ajutorul dr. Mehmet Berkmen, microbiolog în același stat -, colorându-le apoi și realizând uimitoare lucrări artistice.

“Din punct de vedere tehnic, este foarte dificil. Trebuie să fim conștienți că bacteriile pe care le folosim aparțin unor specii diferite…Fiecare se hrănește și de dezvoltă diferit. Unele nu se colorează imediat, în timp ce altele îmbătrânesc înainte să se coloreze”, mărturiseşte dr. Berkmen, care lucrează la New England Biolabs.

Cercetătorul a învățat-o pe artistă să picteze bacteriile pe geloză, o substanță gelatinoasă în care pot crește colonii de bacterii, plasată într-un vas rotund, transparent.

Creatoarea născută în Spania și care locuiește în prezent în Massachusetts, spune că speră să schimbe, prin operele sale, felul în care sunt evocate de obicei bacteriile, transformând încetul cu încetul teama și dezgustul în valorificare și curiozitate.