Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

RÂMNIC: Tânără SPULBERATĂ pe trecerea de pietoni de un şofer cu ANTECEDENTE penale

Accidentată grav pe trecerea de pietoni, o tânără de 21 de ani a fost abandonată în stradă de şoferul vinovat. Incidentul rutier a avut loc în dimineaţa zilei de luni, 13 octombrie a.c., în jurul orei 07.30, în cartierul Nord, din municipiul Râmnicu Vâlcea. Floriana P. – 21 de ani, din Dăeşti, traversa strada pe trecerea de pietoni când, la un moment dat, a fost spulberată de un bolid de lux de culoare închisă. Şoferul nu a oprit însă la faţa locului, alegând să fugă. Câţiva martori au sunat imediat la 112 şi au solicitat să se prezinte la faţa locului ambulanţa şi poliţia. Tânăra accidentată a fost dusă imediat la Spitalul Judeţean Vâlcea, acolo unde medicii au diagnosticat-o cu TCF acut minor şi fractura ram ischio-rubian stânga.

Între timp, poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz şi au descoperit că vinovat de producerea accidentului este Bogdan Moldoveanu, de 37 de ani, din Rm. Vâlcea, care s-a prezentat la sediul poliţiei şi a recunoscut că a accidentat-o pe tânără cu maşina sa Audi A6. „Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei. Poliţiştii au stabilit, în urma investigaţiilor şi cercetărilor, identitatea persoanei bănuite de comiterea accidentului rutier, în persoana lui Moldoveanu Bogdan. Bărbatul este cunoscut pentru comiterea faptelor de natură penală. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost condus la Spitalul judeţean Vâlcea, unde i-a fost recoltată o mostră biologică în vederea stabilirii îmbibaţiei alcoolice în sânge. Autoturismul implicat în accident a fost ridicat pentru efectuarea verificării tehnice” – se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Vâlcea.

Conform unor surse din Poliţia Vâlcea, Bogdan Moldoveanu ar fi proprietar al unui magazin de etnobotanice din municipiu. De asemenea, acesta are şi o condamnare la doi ani de închisoare cu suspendare pe numele său, pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (faptă comisă în noaptea de 29/30.06.2011). Acesta, conform anchetatorilor, a provocat un scandal într-un bar din cartierul Ostroveni, el lovind un cupier din localul respectiv şi distrugând mai multe bunuri.

„Sunt cunoscute antecedentele sale penale, însă în acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului şi pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier” – ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.