Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto vocea valcii

Infractor URMĂRIT INTERNAŢIONAL, prins la Vâlcea

foto vocea valciiPoliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române au depistat un bărbat din Călimăneşti Vâlcea, care era căutat de autorităţile din Franţa, pentru comiterea mai multor infracţiuni informatice. Pe numele bărbatului a fost emis un mandat european de arestare.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti a dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore. Acesta urmează să fie prezentat magistraţilor Curţii de Apel Piteşti, pentru demararea procedurilor în vederea predării către autorităţile franceze.

„La data de 16 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au depistat, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, un bărbat de 29 de ani, din oraşul Călimăneşti, care era urmărit internaţional.

Pe numele acestuia, autorităţile judiciare franceze au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 1 an şi 6 luni închisoare pentru comiterea mai multor infracţiuni de fraudă informatică, comise pe teritoriul Franţei la începutul anului 2012.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională- Inspectoratul General al Poliţiei Române”, se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.