Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Poliţistul Vintilă, cercetat de procurori într-un alt dosar penal

RUŞINE. Subofiţerul judiciarist de la Călimăneşti, Adrian Vintilă, pare a fi cu totul altceva decât un om al legii. Acesta se află în vizorul procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care-l cercetează pentru întocmirea tardivă a unui proces verbal, dar şi pentru fals în înscrisuri, în dosarul cu numărul 446/P/2013. Iar dacă asta nu era de ajuns, atunci Vintilă s-a mai urcat şi la volanul maşinii poliţiei beat criţă, provocând un minor accident rutier şi făcând IPJ-ul din Vâlcea de tot râsul.

Subofiţerul Adrian Vintilă, renumit deja pentru tupeul cu care s-a urcat beat criţă la volanul maşinii de poliţie, este cercetat penal şi în alt dosar. El se pare că a intrat în vizorul procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti încă din vara acestui an, atunci când s-a „ocupat” de cazul unui colonel în rezervă din Bucureşti, ce a fost bătut crunt în trafic de trei indivizi, în localitatea Călimăneşti. Familia colonelului Valentin Duminică a reclamat că doi poliţişti din Călimăneşti, subofiţerul Adrian Vintilă şi subinspectorul Mitruţ Ghiţulescu, au întocmit procesul – verbal de cercetare la mai bine de 20 de zile după incident, însă l-au datat retroactiv, adică l-a făcut în data de 23 iunie 2013, iar pe document a fost trecută data de 1 iunie 2013. Vă prezentăm în facsimil procesul-verbal buclucaş, pe care rudele victimei au reuşit să-l pozeze.

Familia Duminică, când a constatat grava încălcare a legii, a reclamat întocmirea tardivă a procesului – verbal la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, iar adjunctul Marius Dascălu s-a sesizat şi a anunţat IGPR-ul, care a dispus un control intern la Poliţia Călimăneşti. Atunci a început de fapt cercetarea, pentru că inspectorii IGPR au trimis raportul constatator la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti. Astfel, subofiţerul Adrian Vintilă şi colegul său Mitruţ Ghiţulescu sunt cercetaţi pentru întocmirea tardivă a procesului verbal (ce poate fi abuz în serviciu – n.r.), dar şi pentru fals în înscrisuri, în dosarul cu numărul 446/P/2013.

Pe lângă toate acestea, familia colonelului în rezervă mai acuză oamenii legii din Călimăneşti şi că au făcut dispărute probe de la dosar. Este vorba de rezultatul unui etilotest al unuia dintre tinerii care l-au bătut pe Valentin Duminică în trafic. Ţinând cont de „activitatea extraprofesională” a poliţistului Vintilă, se impune degrabă o decizie a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, instituţie abilitată să facă cercetările. Asemenea specimene fac de râs poliţia vâlceană, chiar dacă acum nu este prea de fală!