Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pericol în trafic. Drogați, bețivi și „conducători” fără permis, prinși de polițiști, ieri, pe străzile din Vâlcea

La data de 23 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Formațiunii Rutiere Horezu au depistat în trafic un bărbat din comuna Tomșani, județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67, sub influența unor substanțe psihotrope.

În urma testării cu aparatul drugtest, acesta a indicat prezența în organism a substanțelor psihoactive THC si MDMA.

Șoferul a fost condus  la o unitate medicală din Horezu pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în organism.

A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

******

Ieri, 23 februarie 2023, în jurul orei 19.00, polițiștii Secției 10 Poliție Măciuca au identificat un alt bărbat, care conducea un autovehicul în comuna Făurești, județul Vâlcea, sub influența alcoolului. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

******

Tot în cursul zilei de ieri, în jurul orei 00.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Milcoiu au depistat o persoană de sex masculin, în timp ce conducea un autovehicul în localitatea Budești, fără permis de conducere.

Din verificările efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că cel în cauză  avea dreptul de a conduce suspendat.

A fost înregistrat dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de conducere unui vehicul fără permis de conducere.