Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

O bombă aruncător a explodat în Vâlcea. Un incendiu de vegetaţie a activat-o

În data de 23.03.2017, la ora 08.45, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi în comuna Muereasca, sat Muereasca de Jos pentru asanarea terenului de muniție ramasă neexplodată. În timpul unui incendiu de vegetaţie uscată, a fost descoperită o bombă de aruncător care a explodat înainte de sosirea echipajului specializat. Echipajul pirotehnic a intervenit în satul Muereasca de Jos, pentru cercetarea, detectarea, identificarea, tipului de muniţie. În urma exploziei, nu s-au înregistrat victime.

În cazul descoperirii muniţiei rămase neexplodate trebuie respectate o serie de măsuri de prevenire a unor situaţii nedorite:

– Nu vă jucaţi cu asemenea componente!

– Nu o mişcaţi!

– Nu o atingeţi!

– Nu o loviţi !

– Nu încercaţi să detonaţi focosul sau alte elemente componente!

– În zonele unde se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu executaţi săpături, nu aprindeţi focul şi este interzisă circulaţia oamenilor şi animalelor în apropiere;

În cazul în care aveţi cunoştinţe despre descoperirea unor elemente de muniţie anunţaţi de urgentă POLITIA, PRIMĂRIA sau INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI VÂLCEA la telefon 112 sau 0250.742.802, pentru a se interveni în vederea ridicării şi distrugerii muniţiei descoperite.