Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Inspectorul – şef Sărdărescu e satisfăcut!

Modest din fire, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Nicolae Sărdărescu, nu s-a putut abţine totuşi să nu se laude la ultima sa ieşire publică. El a precizat că rezultatele obţinute în fruntea Poliţiei Vâlcea sunt atât de bune, încât i-a depăşit cu mult pe foştii inspectori – şefi ai Poliţiei Vâlcea.

La ultima sa conferinţă de presă, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, Nicolae Sărdărescu, a făcut o scurtă evaluare a activităţii unităţii de când a preluat conducerea. Sigur, acesta nu a vorbit cu cifrele în faţă, ci, scuzându-i lipsa de modestie, doar a precizat că faţă de inspectorii şefi din ultimii ani, acum el are rezultate notabile, IPJ Vâlcea clasându-se pe poziţii destul de bune în topurile IGPR-ului. Pe scurt, comisarul – şef s-a arătat satisfăcut total de rezultate, iar acest lucru probabil îi dă speranţa că, din luna martie, atunci când îi expiră împuternicirea, va putea accede la postul de şef al IPJ Vâlcea în urma unui concurs. „Am reuşit în acest an de zile să nu mai fim, la nici un indicator al IPGR, pe poziţie negativă. Vă spun că este pentru prima dată în ultimii 10 – 15 ani în care Poliţia Vâlcea a înregistrat numai rezultate pozitive, din toate punctele de vedere. La mica infracţionalitate eram pe primele 2-3 locuri la nivel naţional în ceea ce priveşte violenţa, iar la ora actuală suntem pe locul 17 la infracţionalitatea judiciară, ceea ce înseamnă un salt calitativ excelent. La infracţionalitatea cu mare violenţă vă spun că nu avem la ora actuală infracţiuni majore rămase cu autor necunoscut, iar numărul lor este foarte redus. Toţi autorii de tâlhării, omoruri, violuri au fost identificaţi reţinuţi şi ulterior arestaţi. Nu vă ascund faptul că am o satisfacţie totală prin prisma faptelor că pe linie de investigare a fraudelor avem foarte multe rechizitorii pe marea infracţionalitate economico-financiară şi suntem pe primele locuri la nivel naţional pe declinări ale dosarelor la DNA. În plus, suntem pe locul I la infracţionalitatea de braconaj sau deţinere ilegală de arme” – susţine Sărdărescu.

Şi Rutiera merge bine!

Şi în ceea ce priveşte Serviciul Poliţiei Rutiere Vâlcea, inspectorul – şef Nicolae Sărdărescu a precizat că este mulţumit de rezultate. Evident, asta nu l-a împiedicat ca, în urmă cu aproximativ o lună de zile, să scoată în evidenţă părţile mai puţin pozitive ale acestui serviciu din cadrul IPJ Vâlcea, referindu-ne la cele trei cazuri de corupţie, Nicolae Sărdărescu fiind cel care a „dat cu corupţii de pământ”, făcându-le publice numele poliţiştilor, dar şi acţiunile lor. Dar, dacă acum e satisfăcut, nimic nu mai contează! „Prin prisma activităţii pe linie de poliţie rutieră, toate aspectele legate de accidentele grave, de numărul de morţi şi de numărul de răniţi grav sunt negative. Deci, suntem sub cu mult faţă de ce am avut în perioada similară a anului trecut. Dacă păstrăm acest ritm, avem toate şansele ca la sfârşitul anului să rămânem pe poziţii importante. Este o mare satisfacţie!” – a mai spus şeful Poliţiei Vâlcea, Nicolae Sărdărescu.