Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

În atenţia inspectorului – şef Sărdărescu: „IPJ Vâlcea să înceapă să cureţe «mizeriile» comisarului Licu de la Voineasa”

DEZVĂLUIRI. De când în ograda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea a început „curăţenia”, iar conducerea unităţii a arătat că doreşte să elimine „uscăturile” din Poliţie, vâlcenii au prins curaj şi scot la iveală abuzurile poliţiştilor din teritoriu.

Ne întrebam în articolul trecut al publicaţiei noastre cine urmează la rând, după ce doi agenţi din Cernişoara au fost „maziliţi”. Ei bine, cititorii noştri şi-ar dori din toată inima să vină rândul comisarului Dumitru Licu, şeful Poliţiei Staţiunii Voineasa, care, prin acţiunile şi comportamentul său greţos, a reuşit să-i învrăjbească pe oameni. Unul dintre aceştia, mai îndrăzneţ, ne-a trimis un e-mail destul de interesant, cerându-i, prin intermediul nostru, inspectorului – şef al IPJ Vâlcea să cerceteze problemele de la Voineasa. Sigur, îl vom ajuta şi noi, în numărul viitor al publicaţie noastre urmând să dezvăluim cazuri concrete în care comisarul Dumitru Licu a făcut abuz de putere sau pur şi simplu nu şi-a făcut datoria. Iată, până atunci, ce ne-a semnalat unul din cititorii noştri, căruia, la cerere, nu-i vom dezvălui identitatea: „Se pare că nordul judeţului este lovit de ghinion. După toată nebunia cu povestea Transalpina, după toate amăgirile în ceea ce priveşte pârtia de la Vidra, după toate scandalurile cu privire la tăierile ilegale de arbori, o altă problemă preocupă locuitorii zonei generată tocmai de apărătorii legii. Lăudabilă atitudinea comisarului-şef Nicolae Sărdărescu de a face curăţenie în propria ogradă. Îmi pare rău pentru domnia sa că nu a reuşit să ajungă haiduc, dar vă pot spune cu certitudine că unul dintre subalternii dânsului a făcut-o cu siguranţă. Mă refer aici la un «client» mai vechi al ziarului Vocea Vâlcii, despre care în anul 2011 chiar dumneavoastră aţi mai scris. Este vorba despre comisarul Dumitru Licu, care, ca un adevărat haiduc, că nu degeaba îşi desfăşoară activitatea pe Valea Lotrului, face şi împarte legea după bunul plac. Dânsul, ca un veritabil lotru, este împotriva celor «bogaţi», privind şi tratând ca potenţiali infractori toţi întreprinzătorii privaţi din zonă, dar nici ceilalţi locuitori ai comunei Voineasa nu scapă de furia haiducului pus pe fapte de vitejie după propria-i lege. Sper ca şi în acest caz, conducerea IPJ Vâlcea să înceapă să cureţe «mizeriile» pe care comisarul Licu le face la Voineasa. Cu convingerea că veţi demara un demers jurnalistic şi în acest caz, care să scoată la lumină ce murdărie ascunde Postul de Poliţie Voineasa, permiteţi-mi să răspund la întrebarea de la sfârşitul articolului de la pagina 5 din ediţia de joi a publicaţiei dumneavoastră, cu o speranţă a ciobanilor din Voineasa că Dumitru Licu & Co. vor fi la rând. Am folosit termenul cioban, deoarece acesta este apelativul preferat al comisarului Licu cu care dansul «alintă» cetăţenii zonei”.

În final, nu putem să nu reamintim că poliţistul Dumitru Licu a fost, într-adevăr, unul dintre protagoniştii unui articol de-al nostru din anul 2011, atunci când era şeful Postului de Poliţie Racoviţa şi era acuzat că-i „protejează” pe hoţii din zonă, care-i băteau, ameninţau cu moartea şi îi prădau pe oamenii din Ţara Loviştei.

Vom reveni cu amănunte!