Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Focuri de avertisment la Bălcești. Localnicii au vrut să linșeze un șofer

UPDATE: În urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală au dispus reținerea pentru 24 de ore a doi bărbați de 23 respectiv 33 de ani, ambii din satul Otetelișu, aceștia fiind cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere, amenințare și tulburarea liniștii și ordinii publice.
Bărbații au fost încarcerați la Centrul de Reținere și Arest Preventiv, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.
Activitățile procedurale au fost efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești.

********

La data de 5 decembrie a.c., în jurul orei 19:45, un echipaj de jandarmerie, aflat în serviciul de patrulare, a observat că pe drumul dintre orașul Bălcești și satul Benești, județul Vâlcea, a avut loc un eveniment rutier, între un autoturim și un atelaj hipo.

Jandarmii s-au deplasat imediat la fața locului pentru acordarea de sprijin, la scurt timp făcându-și apariția și un echipaj de poliție din cadrul Poliției Orașului Bălcești.

La locul producerii evenimetului rutier și-au făcut aparția mai multe persoane, iscându-se un conflict spontan între aceștia și șoferul autoturismului, două dintre persoane având asupra lor obiecte contodente.

Atât polițiștii cât și jandarmii i-au somat pe aceștia să înceteze, însă pentru aplarea conflictului și dispersarea persoanelor aceștia au fost nevoițiți să efectueze 4 focuri de avertisment, în plan vertical, moment în care mulțimea a plecat, iar doi bărbați ce se manifestau violent au fost imobilizați, încătușați și conduși la sediul poliției.

Persoanele implicate în evenimentul rutier și în conflict nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Polițiștii efectuează cercetări pentru încadrarea faptelor, iar în urma acestora vor fi dispuse măsurile legale care se impun.