Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Doar un hacker, din cinci ridicaţi de mascaţi, a fost arestat

UPDATE: Singurul hacker reţinut în urma acţiunii din data de 1 iulie a.c., a fost arestat preventiv. Andrei Cosmin Neguţ a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, decizia fiind luată de magistraţii Tribunalului Vâlcea.

DESCINDERI. Hackerii postau, spre vânzare, maşini pe mai multe site-uri de vânzări de bunuri. Când victimele le cădeau în plasă şi le trimiteau o parte din bani, atunci ei retrăgeau de pe Internet anunţul de vânzare şi îşi ştergeau toate urmele. Din primele informaţii, prejudiciul cauzat de ei ar fi în jurul sumei de 100.000 de euro.

Poliţiştii de la Combaterea Crimei Organizate Vâlcea şi procurorii DIICOT au descins în dimineaţa zilei de marţi, 1 iulie a.c., la locuinţele hackerilor din Râmnicu Vâlcea. Aşadar, în municipiul nostru au avut loc 3 percheziţii, iar, în paralel, în acelaşi dosar, s-au mai făcut descinderi şi în Bucureşti – o percheziţie – şi în Gorj – 2 percheziţii.

Oamenii legii au vizat o grupare infracţională specializată în înşelăciuni pe Internet. Mai exact, hackerii postau, spre vânzare, maşini pe mai multe site-uri de vânzări de bunuri. Când victimele le cădeau în plasă şi le trimiteau o parte din bani, atunci ei retrăgeau de pe Internet anunţul de vânzare şi îşi ştergeau toate urmele. Din primele informaţii, prejudiciul cauzat de ei ar fi în jurul sumei de 100.000 de euro.

Trebuie menţionat că mascaţii şi procurorii au dus la audieri la sediul DIICOT Vâlcea cinci hackeri, iar de la locuinţele lor au ridicat mai multe laptopuri, hard-uri externe, telefoane şi suporţi optici.

Problema este că, la finalul audierilor, oamenii legii au decis să propună instanţei de judecată a Tribunalului Vâlcea, arestarea preventivă pentru 29 de zile a unui singur hacker, restul fiind cercetaţi în stare de libertate.