Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Acţiuni de combatere a taximetriei ilegale, lăsate cu amenzi în valoare de 30.000 de lei

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat pentru verificarea legalității acivității de taximetrie pe raza întregului județ.

Au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și acivitatea de taximetrie și rent-a-car.

Săptămâna trecută, în zilele de 5, 7 și 8 septembrie a.c., polițiști rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au organizat și desfășurat acțiuni privind legalitatea desfășurării transportului de persoane în regim taxi, în cadrul Planului Comun de Măsuri, inițiat la nivel județean.

La activitățile de control, alături de polițiștii rutieri, au participat reprezentanți ai Corpului de Control al Prefectului, Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică, specialişti din cadrul Registrului Auto Român Vâlcea, Poliție Locală, precum și operatori de transport autorizați. Astfel, doar în cadrul celor 3 acțiuni menționate, polițiștii au verificat 144 de autoturisme și au aplicat 52 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 30.000 de lei.

Dintre abaterile constatate, 23 au fost pentru încălcări ale prevederilor Legii speciale nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, iar 29 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, de către taximetriști.

Au fost depistate 9 persoane care desfășurau activități de taximetrie ilegală, iar față de un conducător auto, care a efectuat transport de persoane în regim taxi, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, pentru 6 luni, întrucât nu a deținut autorizație taxi valabilă, precum și reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare.

De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege și reținute 2 permise de conducere, la taximetriști.
Acţiunile pentru creşterea siguranţei transportului public de persoane vor continua şi în perioada următoare.