Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

RĂZBOIUL GUNOIULUI: PROTEST SPONTAN la groapa de gunoi de la MĂLDĂREŞTI

foto Vocea ValciiSituaţia gropilor de gunoi din judeţul Vâlcea tinde să devină un adevărat dezastru, mai ales în contextul reglementărilor europene privind colectarea selectivă a gunoiului. În afara gropii de gunoi de la Feţeni, nicio altă groapă din judeţul Vâlcea nu respectă normele şi rigorile Uniunii Europene.

Groapa de gunoi de la Horezu este o adevărată bombă ecologică, iar Uniunea Europeană a declarat-o neconformă, urmând ca până în anul 2017 să fie închisă. Această groapă, impropriu numită astfel, se află pe o păşune din comuna Măldăreşti, este neîngrădită, iar reziduurile intră în pânza freatică a pârâului ce curge în apropiere, iar mai apoi, se duc în râul Cerna.

Această groapă, a revenit din nou în centrul atenţie, după ce a început războiul gunoiului între firmele URBAN şi ROMPREST. Cum Romprest nu are staţie de selectare a gunoiului, iar la Feţeni nu are voie să ducă gunoiul neselectat, groapa de la Horezu – Măldăreşti a devenit numai bună.

În scurt timp, în zona de la periferia oraşului Horezu nu se va mai trece fără mână la nas, din cauza mirosurilor pestilenţiale care vor împânzi zona. Plecând de la acest deziderat, un grup de activişti de la protecţia mediului au protestat în data de 11 august a.c. în comuna Măldăreşti. Protestul a fost unul spontan, iar oamenii, în jur de 30, au scandat lozinci pentru protejarea mediului înconjurător pe drumul către groapa de gunoi din această localitate.

„Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Măldăreşti împreună cu jandarmii au asigurat ordinea şi liniştea publică pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale.

Cele aproximativ 30 de persoane care au participat au fost legitimate, urmând ca în funcţie de rezultatul verificării legalităţii protestului să fie luate măsurile legale ce se impun”, se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.