Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Săptămâna pe scurt – de la lume adunate, 13 august 2015

• Nori negri se strâng deasupra Direcţiei pentru Asistenţă Socială (DAS) – Vâlcea • Nu puţine sunt situațiile în care directorii destoinici aflaţi în funcţie sunt supuşi presiunilor politice pentru a-şi da demisia, un „contingent” de pofticioşi fiind pregătiţi să le ia locul • Uitasem: creștere de 70% la salariile angajaților de la Guvern și Președinție. Doar pentru ei • Citindu-l lumea ca pe un surogat de “de toate și din toate”, Lucică Tănăsescu – emițătorul de informații confidențiale de la ședințele forurilor politice liberale teritoriale, a primit al treilea picior în pricepător și de la SERVCET

• Nori negri se strâng deasupra Direcţiei pentru Asistenţă Socială (DAS) – Vâlcea. În birourile Consiliului Judeţean se vorbeşte că directorului dr. Nicolae Badea i s-ar fi pus gând rău, artizanul solicitării schimbării acestuia din funcţie nefiind altul decât eminenţa cenuşie liberală Victor Stănculescu. Şi cum mai toată lumea ştie, în spatele acestuia stă deputatul (fost ţărănist) Cristian Buican, care şi-a „mâncat” toţi tovarăşii de luptă ideologică până a ajuns lider de partid la organizaţia judeţeană liberală şi parlamentar. Cunoscătorii „jocului” deputatului care mânuieşte cu iscusinţă marionetele de pe lângă el, se întreabă de ce nu mai sunt foștii săi tovarăși prin forurile de conducere liberale (amintim aici pe Bogdan Pistol, Mircea Poenaru, Florin Smeureanu, Vali Monceanu ş.a.), după ce ei constituiseră nucleul forte al buicaniştilor galbeni? Din acest nucleu care l-a propulsat în vârful piramidei pe renumitul deputat, făcea parte şi doctorul Nicolae Badea, pe care, acum, (nici pe el) nu-l lasă să trăiască. Evident, am desfăşurat investigaţii şi am descoperit de ce s-au supărat marionetele lui Buican pe directorul de la DAS. Doctorul, sătul să-i tot ducă în cârcă pe „piloşii” angajaţi (în urma unor intervenţii politice ) la direcția pe care o conduce, a dispus organizarea concursurilor pentru noile angajări în funcţiile vacante (mulţi salariaţi s-au transferat la alte unităţi economice sau instituţii de stat unde sunt mai bine plătiţi) doar pe baza principiului competenţei şi valorii. Astfel, le-a scos din buzunare sumele de bani pe care le primeau intervenienţii pentru angajare şi asta… a durut şi doare. De aici i se trage curajosului director, rămas „ultimul mohican” dintre foştii tovarăşi de luptă ai lui Cristi Buican. Cum dracu s-o fi molipsit şi Buican de „dictatură” – ne întrebăm amintindu-se de dictatorul Hitler care, după ce a ajuns în fruntea partidului naţional-socialist, a dispus dispariţia tuturor acelora care îl ştiau din copilărie sau îi fuseseră tovarăşi ideologici până la acapararea partidului de către el şi noua sa gaşcă hrăpăreaţă. Acum, noi nu spunem că situaţia din jurul liderului PNL Vâlcea este identică cu aceea amintită mai sus, dar practica remarcată seamănă destul de bine şi, in cazul în care oricine găseşte vreo coincidenţă, este nu numai tendenţios, dar şi vătămător.

• Nu puţine sunt situațiile în care directorii destoinici aflaţi în funcţie sunt supuşi presiunilor politice pentru a-şi da demisia, un „contingent” de pofticioşi fiind pregătiţi să le ia locul, după vrerea mai marilor de partid dornici de înavuțire. Se ştie că, în curând, se va schimba guvernarea iar schimbarea „stăpânilor” este bucuria „nebunilor”. Nebuni, nebuni, dar ştiu ăia să-şi facă bani. Chiar dacă vrem să ne minţim în continuare, realitatea cunoscută de toţi este aceea că numirile în funcţii de conducere se fac pe bani. Mulţi. Fie pentru partid, fie pentru puşculiţa familiei „jupânului” politic. Beneficiarii mitei – căci mită se numește „tantiema” primită de mai marii politicieni – găsesc (după cum au şi găsit) mijloace mascate de însuşirea banilor fără just temei şi justifică infracţiunea de corupţie prin dorinţa de schimbare a managementului aşa-zis neperformat al celor căzuţi în dizgraţie. Toţi ştim asta şi nimeni nu ia nici o măsură! Este surprinzător cum procurorii şi poliţiştii care sprijină DNA-ul nu i-au sub lupă schimbările de directori, contestând simulacrul de examene organizate cu această ocazie sau netrăgând de lanţul cu care este legat „viitorul” director de mâna tutorelui, mână care trebuie încătuşată. „Epidemia” schimbărilor politice de conducători, se apropie. Să ne punem cu toţii întrebarea: „De ce sunt schimbaţi directorii şi cine sunt beneficiarii schimbărilor?” Qui prodest?

• La primul interviu dat de premierul Ponta, la Haznaua 3, după venirea din Tbilisi unde a asistat la meciul pentru Supercupa Europei dintre Barcelona şi Sevilla, iată ce a spus: “Săptămâna viitoare plec iar la Miami că, la întoarcere, cum ne-am grăbit să zburăm din timp, ne-am pripit şi mi-am uitat prosopul de plaja pe șezlong, iar acum mergem înapoi să-l recuperăm, ca e o amintire de la un prieten şi ţin mult la prosop. Dar staţi liniştiţi că rămânem acum doar 10 zile şi nu 14 cum aveam de gând iniţial. Şi să ştiţi că atunci când stau întins pe şezlong, doar la ţara mea dragă îmi este gândul. Rog stafful din palatul Victoria să nu-i mai pună de dimineaţa până seara filmele “Terminatorul” cu Arnold Schwarzenegger, că el de fiecare dată când se urcă în aeronava personală (adică a poporului), din vârful scării se întoarce şi face semne de plecare cu mâna şi apoi strigă ca apucatul, recitând parola spusă de fiecare dată de Arnie, de răsună valea: “I’ll be back!”.

• Uitasem: creștere de 70% la salariile angajaților de la Guvern și Președinție. Doar pentru ei. Pe șest, un amendament formulat golănește, ca să nu-l priceapă decât cunoscătorii. Asta e ultima din seria: creștere de 350% la indemnizațiile demnitarilor, pensii speciale pentru securiști și funcționari parlamentari… Tac toți, pentru că au luat și ai lui Ponta, și ai lui Iohannis… Nu credeam să văd atâta golănie.

• Citindu-l lumea ca pe un surogat de “de toate și din toate”, Lucică Tănăsescu – emițătorul de informații confidențiale de la ședințele forurilor politice liberale teritoriale, a primit al treilea picior în pricepător și de la SERVCET, unde era membru în Consiliul de Administratie și pentru participare la ședințe era remunerat cu 1000 de lei lunar. De acum, aflându-se despre “licențiere”, devine neimportant motivul decăderii sale, în contrapondere cu o gravă atitudine politică, neplata cotizației lunare la partid. Dacă ar fi fost numai banii luați lunar de la SERVCET, mai era cum era, dar el primește 1800 de lei și de la APAVIL, ceea ce îl descalifică, pentru că are bani suficienți pentru inactivitatea lui genitală, iar neplata cotizației nu se explică. Să ajungi în două Consilii de Administrație pe mâna PNL Vâlcea și să nu-ți plătești cotizația liber consimțită, este o dovadă de aricism înnăscut. Că își va plăti restanțele la cotizație, nu este nici o îndoială, numai că blazonul său mai capătă o pată, întunecându-i-se de tot imaginea publică și, de acum, nici măcar politician nu mai poate să spună că este. Degradant! Încet, încet, Lucică va intra în uitare, locul lui predestinate de ursitoare.