1

Prefectul Nadolu i-a „vărzuit” pe pedelişti la mitingul bugetarilor

Prefectul Nadolu i-a vărzuit pe pedelişti la mitingul bugetarilor 2

DISPUTE. Anunţat cu surle şi trâmbiţe, mitingul sindicatelor din Vâlcea de miercuri, 9 octombrie a.c., a fost un eşec total. La protest nu au fost mai mult de 100s de persoane, asta dacă se numărau şi forţele de ordine, politicienii prezenţi şi jurnaliştii. Şi că a venit vorba de politicieni, trebuie să specificăm că printre protestatari şi-au făcut simţită prezenţa şi câţiva PDL-işti, printre care deputatul Romeo Rădulescu, fostul vicepreşedinte CJ Romulus Bulacu, ex-parlamentarul Samoil Vâlcu, dar şi câţiva consilieri municipali şi judeţeni.

Poate acesta a fost cel mai interesat moment al marelui miting, pentru că prefectul de Vâlcea, Mircea Nadolu, a găsit momentul prielnic pentru a-i înfrunta pe pedelişti şi a le reproşa că au guvernat dezastruos, iar acum au tupeu să critice. „Îmi pare rău că sunteţi iar aici, dar vreau să vă dau şi o veste bună. Protestul dvs. de azi a avut din start succes, pentru că azi la sediul Guvernului, premierul Ponta a avut o întâlnire cu preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale Cartel Alfa în care pe agenda de lucru s-au aflat patru puncte. Anume: modificarea legislaţiei muncii, politica de ocupare a locurilor de muncă, consultaţii necesare pentru stabilirea salariului minim pe economie în 2014 şi politica în domeniul sănătăţii. Toate acestea se află pe masa de lucru a Guvernului. Pentru că sunt de faţă şi deputaţi şi consilieri judeţeni PDL, vreau să vă reamintesc că acum doi ani v-au redus salariile cu 25%, au tăiat pensiile, au mărit TVA-ul. Nu ştiu de ce au venit acum aici?! Au venit să se laude cu ce au făcut? Guvernul Ponta v-a mărit din nou salariile şi, pe deasupra, trebuie să plătească datoriile făcute de pedelişti” – a spus prefectul Mircea Nadolu.

Replica pedelistului Romeo Rădulescu

Nici deputatul PDL Romeo Rădulescu nu s-a lăsat mai prejos, el insistând să ia cuvântul în faţa sindicaliştilor şi a protestanţilor. El şi-a asumat însă un risc, pentru că din mulţime s-au auzit câteva huiduieli şi fluierături. Cu toate acestea, Rădulescu nu s-a lăsat intimidat şi le-a reamintit angajaţilor Oltchim că pe vremea PDL şi-au primit salariile, iar acum s-au văzut concediaţi. „Nu voiam să intervin, dar trebuie să vă reamintesc că pe vremea PDL-ului v-aţi primit salariile. Aşa cum au fost ele, cu 25% mai puţin, dar vi le-aţi primit. În acest moment, ce se întâmplă? Aţi rămas fără locuri de muncă. Toţi l-am invitat pe Ponta la Rm. Vâlcea să vină să vă promită ceva. A venit? Nu! Pe platformă nu s-a rezolvat nimic şi nici la Vidra nu vor să rezolve. Eu nu vreau să vă spun că PDL a făcut bine, dar a făcut ceea ce trebuia la momentul respectiv. Noi nu v-am minţit cum vă mint useliştii acum” – a spus Romeo Rădulescu, deputat PDL.