Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Peste 50 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi în Vâlcea

Un bărbat din Râmnicu Vâlcea a fost prins într-o localitate din nordul judeţului în timp ce transporta nu mai puţin de 51 de pomi de Crăciun, special molid, pentru care nu deţinea documente legale de provenienţă şi de însoţire.

Bărbatul a fost depistat în urma unei acţiuni a poliţiştilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Biroul pentru Prevenirea şi Combaterea Delictelor Silvice, în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Forestire Rm. Vâlcea, ei verificând legalitatea transportului materialului lemnos şi a pomilor de Crăciun, în zona Brezoi – Voineasa.

G.G., din Râmnicu Vâlcea, a fost depistat pe drumul comunal Ciunget – Mălaia, el transportând pomii cu o autoutilitară. „Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional la Legea nr. 171/2010, iar pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi organelor silvice, în vederea valorificării.

De asemenea, au fost efectuate verificări privind respectarea prevederilor legale referitoare la modul de operare a datelor în sistemul SUMAL, precum şi a modului de completare şi eliberare a documentelor cu regim special de către două societăţi comerciale, fiind constatate încălcări ale prevederilor H.G. nr. 470/2014 şi Legii nr. 171/2010. În cauză, a fost dispusă sancţionarea contravenţională a celor doi agenţi economici cu amenzi în cuantum total de 5.000 lei” – se arată în comunicatul IPJ Vâlcea.