Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

O femeie cu afecţiuni psihice, găsită „luând prânzul” pe calea ferată la Călimăneşti

foto arhiva Vocea ValciiO femeie din Vâlcea, cunoscută cu afecţiuni psihice, a fost pe punctul de a-şi pierde viaţa într-un accident feroviar. Marţi, 1 martie 2016, poliţiştii din cadrul Poliţiei Transporturilor Călimăneşti au fost anunţaţi de mecanicul unui tren că calea ferată se află o femeie, care nu vrea sub nicio formă să se dea la o parte din calea trenului. Numai după ce mecanicul a acţionat în mod repetat semnalele acustice şi a folosit frâna de urgenţă, femeia s-a dat la o parte din faţa trenului.

La faţa locului au ajuns imediat şi poliţiştii, care au descoperit că este vorba despre o femeie de 53 ani, din comuna Suteşti, cunoscută cu afecţiuni psihice. Ea le-a spus oamenilor legii că s-a aşezat pe şine pentru a servi prânzul.

„Persoana în cauză a fost preluată de un echipaj de Ambulanţă şi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, unde a fost internată la secţia Psihiatrie.

La finalul săptămânii trecute, poliţiştii feroviari, alături de cei din cadrul Serviciului Rutier au acţionat în zona trecerilor de pietoni din zona de competenţă, ocazie cu care au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale pentru neacordare de prioritate pietonilor” – precizează poliţiştii din Vâlcea, într-un comunicat de presă.