Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Manifestări organizate de ISU Vâlcea dedicate Zilei Protecţiei Civile

La 28 februarie, anul acesta se împlinesc 85 de ani de când prin „Înaltul Decret Regal nr.468” a fost aprobat Regulamentul Apărării Pasive contra Atacurilor Aeriene, document care avea să consemneze înfiinţarea instituţiei menite să protejeze populaţia în caz de război.

Cu prilejul „Zilei Protecţiei Civile din România”, în data de 28 februarie anul curent, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea va organiza o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.

Începând cu ora 10.00 până la ora 13.00, lângă Teatrul „Anton Pann” Rm. Vâlcea, va fi expusă o parte din tehnica de intervenție a inspectoratului, iar porțile structurilor de intervenție, din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Horezu, Govora, Grădiştea şi Măciuca, vor fi deschise publicului larg. Cu acest prilej, cetățenii vor avea posibilitatea să afle detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare. Accesul în subunităţi se va face pe bază unui act de identitate.

La ora 11.00, la Teatrul „Anton Pann” Rm. Vâlcea – bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 23, se va da startul activităţilor omagiale în cadrul cărora se vor prezenta: semnificaţia „ Zilei de 28 Februarie – Ziua Protecţiei Civile din România”, mesajele oficialităţilor cu acest prilej şi se vor acorda diplome câştigătorilor competiţiilor sportive desfăşurate.