Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

În curând PNDL 3! Vâlcea va primi aproape 1.000 de miliarde lei vechi

Surse din cadrul Ministerului Dezvoltării ne-au dezvăluit că Executivul intenţionează să lanseze în curând PNDL3. După succesul PNDL 1 şi 2, printr-un nou program guvernamental vor intra bani pentru investiţii importante pentru comunităţile locale. Astfel, am aflat că Ministerul Dezvoltării a centralizat datele la nivel naţional şi toţi banii înregistraţi ca economie în urma licitaţiilor sau a nesemnării contractelor de către unii beneficiari vor fi repartizaţi către judeţele unde s-au înregistrat astfel de economii.
Cum în general la licitaţii s-au prezentat contructori cu o medie de 70% din preţul contractului scos la licitaţie este de aşteptat ca în judeţul Vâlcea să intre în jur de 1.000 de miliarde de lei vechi.
PNDL 3 se constituie din economiile rămase de la PNDL 2 şi se pare că, de această dată, un rol important în împărţirea banilor îl vor avea Consiliile Judeţene, care, de asemenea, vor aplica inclusiv pentriu a trage bani din PNDL3.
PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.
PNDL 2, cea de-a doua etapă a programului a finaţat 9.500 de obiective de investiții, dintre care 2.500 de creșe și grădinițe, 2.000 de școli și 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiții au fost alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament