Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Eveniment caritabil ”Vâlcenii împreună pentru viață”!

Ramona se luptă să învingă cancerul, iar Mădălina vrea să se ridice din scaunul cu rotile să-și îmbrățișeze fiul

Sâmbătă, 29 septembrie 2018, orele 15.30, vâlcenii sunt invitați în centrul orașului, cu mic, cu mare să petreacă câteva ore, într-un mod cât mai plăcut alături de copii lor, pentru că Mămicile din Vâlcea, reprezentate de inimoasa Denisa Matei, le-au pregătit o grămadă de surprize. Vom dezvălui doar câteva, pentru curioși:
Teatru copii Di’ la Țară
Solista Andrada – muzică populară
Demonstrație Pilates
Concert Filarmonică
Clasa de canto Monica Scurtu
Demonstrație Kangoo Jumps
Trupa de dans copii Balance
Ru Apollo
Zurlica
Animație copii
Micul Pepe – pictură, baloane
Mascote Disney – Ancuflor
Roxana Exatlon
Actori pe picioroange – Teatrul Ariel
Natalia Tănase – petreceri copii
Alexandra Popescu, Andreea Ștefan, Dariana Stănică, Irina Gheorghe, eleve îndrumate de d-na prof. dr. Camelia Clavac

Organizatori
Asociația Mămici din Vâlcea și Teatru de Copii Di’ la Țară

Să nu uităm, însă, motivul pentru care mămicile s-au pus pe treabă și au organizat un asemenea eveniment caritabil. Este vorba despre două mămici din Vâlcea, două cadre didactice, care trăiesc adevărate drame, iar viața lor atârnă de un fir de păr. Pentru a putea fi salvate, este nevoie de tratament, compasiune, înțelegere, dar mai ales de bani! Acesta este scopul întâlnirii de sâmbătă: mămicile speră să strângă cât mai mai mulți bani pentru ca cele două profesoare să-și poate continua tratamentul. Amândouă sunt în stare foarte gravă, una dintre ele fiind nevoită chiar să întrerupă tratamentul pentru că organismul său nu mai suportă.
Poveștile lor triste le vom prezenta în rândurile de mai jos:

Numele meu este Mădălina, am 38 ani și sunt bolnavă de cancer

Acesta este mesajul sfâșietor al unei mame din Rm. Vâlcea care trăiește o dramă cumplită. În urma unei răceli, la un control de rutină la ganglioni, medicii au constatat că suferă de cancer rinofaringian. ”La un simplu control pentru ganglioni inflamați în urma unei răceli am primit la final diagnosticul de cancer rinofaringian.
Rinofaringele este situat sub baza craniului, înapoia foselor nazale, anterior primelor două vertebre cervicale şi deasupra orofaringelui. Manifestările acestui tip de cancer sunt dintre cele mai rele și anume: adenopatie cervicală înalt situată, asimptomatică, surditate de transmisie unilaterală progresivă, acufene (zgomote sau vâjâituri în urechi), epistaxis (hemoragie nazală) recidivant, obstrucţie nazală progresivă, tulburări de deglutiţie, diplopie (vedere dublă), ptoză palpebrală (ochi leneş), dureri faciale faringiene, otalgie (durere în ureche), cefalee.

Operația salvatoare costă 50.000 de euro

Mădălina are 38 ani, este căsătorită de 14 ani și are o fetiță de 8 ani. Fiind o persoană puternică și curajoasă, i-a fost greu să ceară ajutorul celor din jur, dar familia a ajutat-o să înțeleagă că că singuri nu se vor putea descurca. ”În viață există și momente dificile așa cum știm cu toții. Însă atunci când ești diagnosticat cu cancer parcă totul se năruiește în jurul tău și simți că pământul a căzut peste tine. Însă trebuie să te ridici și să lupți. Mi-a fost greu să încep a cere ajutor celorlalți. Dar situația prin care trec eu și familia mea m-a făcut să iau această hotărâre.”
Există șanse mari de vindecare pentru Mădălina, însă foarte costisitoate. Aceasta are nevoie de o operație care nu este posibilă decât într-un spital din Turcia sau Germania iar intervenția costă 50.000 Euro, o sumă mult prea mare pentru familia greu încercată. ”Puțin cu puțin înseamnă mult. Oricine ne poate ajuta cu oricât de puțin, ne va ajuta nespus de mult în aceste clipe. Dovezile medicale pot fi puse la dispozitia oricui dorește” a mai spus Mădălina.
Conturile pentru donații sunt deschise pe numele Tudor Asineta Mădălina: EUR: RO24BTRLEURCRT00M5236601 RON: RO24BTRL03901201M52366XX
Acum, Mădălina este internată din nou la București. Se afla la jumătatea tratamentului și a fost nevoita să-l întrerupă pentru că nu a mai rezistat organismul, au apărut arsuri de gradul 3 în cavitatea bucală, la nas, față și gât. Mădălina speră să își revină în curând să poată continua cele 20 de ședințe de chimioterapie rămase, precum și operațiile chirurgicale la nas și carotidă.

Accident vascular la 35 de ani!

Ramona Nicula, în vârstă de 35 ani profesoară de limba română la școala din comuna Bunești Județul Vâlcea, într-o zi de sâmbătă în timp ce se afla acasă împreună cu băiețelul ei, i s-a făcut brusc rău și a început să verse. Băiețelul s-a speriat și l-a sunat repede pe tati, care era la un eveniment (este fotograf profesionist la evenimente) și i-a spus că mamei îi este rău, tatăl a presimțit că se întamplă ceva grav și a sunat la 112.
Ajunsă la Spitalul Județean Vâlcea din păcate, nu i-au dat nicio șansă și a ajuns cu elicopterul SMURD la București unde a fost operată de urgență doar pentru că avea o vârstă prea fragedă pentru un accident vascular. Da, un accident vascular la doar 35 de ani așa brusc, fără alte semne. Acum Ramona este în scaun cu rotile, se poate exprima după progresele făcute de ea, dar nu îndeajuns, încă nu realizează nimic din ce i s-a întâmplat și are mare nevoie de mobilizarea oamenilor cu suflet mare.
Șansa ei este tot la București, are nevoie de un tratament foarte costisitor și de multă recuperare, recuperare care costă mult și trebuie făcută doar în clinici de specialitate cu medici de specialitate care este la fel de scumpă.
Nimic din cele menționate mai sus, NU sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate și economiile familiei s-au terminat.
Ramona, TREBUIE să se facă bine pentru soțul, băiețelul său și așa cum spune ea : „să se reîntoarcă la copii de la școală”
Puteți ajuta prin donarea dumneavoastră, dar și prin chemarea sau recomandarea soțului Gabi la evenimente sau ședințe foto/video, nunți, botezuri, aniversări etc. orice venit este util în asemenea situație.
Din experiență proprie vă pot asigura că este pasionat de fotografie și face cele mai frumoase albume.
Telefon +40722522752 Gabi Nicula soțul Ramonei.
Cont Bancar:
RO09BRDE390SV55053313900 pe numele NICULA GABRIEL