Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cinci focuri de armă au răsunat în pădurea de la Valea lui Stan! Doi rromi au fost reținuți

 

Sâmbătă noaptea în pădurea de la Valea lui Stan au răsunat focuri de armă. Un pădurar de la de la Ocolul silvic Voineasa a tras patru focuri de armă în sus și unul înspre hoții de lemne pe care i-a surprins asupra faptului.
În seara zilei de 25 Aprilie 2020, pădurarul C.T. de la Ocolul silvic Voineasa a făcut uz de armă pentru a apăra pădurea proprietatea publică a Statului Român din punctul la Valea lui Stan. Acesta a surprins la furat de lemne, 6 persoane de etnie rromă.
Două persoane de etnie romă au fost reținute de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi ! Cei doi agresori sunt reținuți cu propunere de arestare, iar Politia orașului Brezoi, a solicit documente cu privire la deținerea pistolului, fisa postului și contractul de munca al pădurarului, pentru instrumentarea legală a cazului !

”De altfel, unii cetatenii de etnie romă au început să taie arbori in zona Brezoi-Valea lui Stan și Păscoaia, indiferent de regimul juridic al proprietății asupra terenului forestier !
În pragul întunericului, tânărul pădurar a tras patru focuri de avertizare și încă un foc, care a fost la un pas să îl rănească pe unul dintre Hoții de lemne !
Tânărul pădurar C.T. merită felicitări, mai ales că era singur,pe întuneric și a acționat corect, cu respectarea tuturor procedurilor !
Volumul arborilor tăiati neautorizat – 36,5 m.c.
Valoarea prejudiciului produs pădurii – 29.400 lei !
Personalul silvic de teren a activat programul comun de acțiune ” Scutul Pădurii”, iar organele de cercetare judiciară( 2 jandarmi și 2 polițiști ) au intervenit promt !
Mulțumim ofițerilor și subofițerilor Poliției Române și ai Jandameriei Române, care, chiar in condițiile efortului prelungit de peste o lună și jumătate, au găsit resursele fizice și au venit noaptea in pădure,pentru a sprijini personalul silvic cu atribuții de paza pădurilor !”, arată directorul Romsilva Vâlcea, George Mihăilescu.