Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CAS VÂLCEA: Director de ZERO puncte, găsit INCOMPATIBIL

Directorul interimar al CAS Vâlcea, Dumitru Hobeanu, a fost găsit incompatibil de ANI. Inspectorii de integritate au constatat faptul că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 ianuarie – 4 martie 2013 întrucât, simultan cu deținerea funcției publice, a desfășurat și activitatea remunerată de evaluator al Spitalului Orășenesc Tg. Bujor (în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor), realizând astfel venituri plătite de CoNAS în cuantum de 10.021 lei.

Directorul Dumitru Hobeanu este cunoscut și ca singurul conducător de CAS din țară, care a reușit marea performață de a obține zero puncte la concursul organizat de Casa Naţională de Sănătate pentru ocuparea posturilor vacante de preşedinţi – directori generali, care a avut loc în data de 2 martie 2016. De altfel, nici unul dintre candidaţii care s-au prezentat nu au reuşit să obţină punctajul minim pentru a trece la proba de interviu, adică 70 de puncte.

La evaluarea cu pricina au fost prezenţi doar 32 de candidaţi, din cei 47 înscrişi iniţial. Pentru conducerea CAS Vâlcea, s-au înscris doi candidaţi. Actualul director interimar, Dumitru Hobeanu şi fostul director Alin Voiculeţ. În timp ce Voiculeţ a obţinut al şaselea punctaj (35,8 puncte), în timp ce Dumitru Hobeanu a obținut un mare zero.

”De asemenea, HOBEANU DUMITRU s-a aflat în stare de incompatibilitate și în perioada 2011 – 2012, întrucât, simultan cu deținerea funcției publice, a exercitat și funcţii (agent de promovare si consultant) în alte domenii de activitate din sectorul privat care au avut legătură directă sau indirectă cu atribuţiile funcţiei publice deținute în aceeași perioadă, realizând venituri în cuantum de 4.285,12 lei.

Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia: „Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate în cadrul autorităților sau instituțiilor publice” și respectiv dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003 potrivit căruia: „Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. HOBEANU DUMITRU a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, se arată în comunicatul ANI.