Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

25 de pompieri din VÂLCEA caută şi ei avionul PRĂBUŞIT

Misiunea de căutare a pilotului planorului dispărut joi continuă, la ea participând peste 850 de pompieri, jandarmi, polițiști, militari, salvamontiști, pădurari și voluntari, a anunţat Ministerul Administrației și Internelor. De la ISU Vâlcea, participă 25 de pompieri. Iniţial aceştia primiseră ordin să se deplaseze pentru căutări la Dâmboviţa, însă ordinul s-a revocat, iar jandarmii vâlceni au fost trimişi la Braşov.

„În urma analizelor care au avut loc la finalul primei zile de căutări, vicepremierul Gabriel Oprea a dispus ca un număr de 210 pompieri din ISU Dolj, Teleorman, Vâlcea, Bacău, Vrancea, Alba, Mureș, Călărași și din Unitatea Ciolpani, să se alăture forțelor mobilizate deja pentru această operațiune complexă de căutare. Aceste forțe suplimentare au intrat în dispozitiv în această dimineață având la dispoziție 8 autocamioane și 4 șenilate (3 în Brașov și una în Prahova). Misiunile de astăzi se vor desfășura în județele Brașov, Prahova, Argeș și Dâmbovița.

Amintim că planorul s-a ridicat de la sol joi, la orele 12.30. ROMATSA a afosta nunţată abia la orele 21.00 şi pentru că se lăsase întunericul, au pornit abia vineri dimineaţă. Primele informaţii despre planorul dispărut au venit în jurul orele 10.00 de la un cioban care a spus că l-a văzut trecând la rasul pădurii, undeva din Leaota spre Dealul Sasului.

Pilotul planorului se numeşte Mircea Crăciun, are 56 de ani şi 3.000 de ore de zbor. Este unul dintre cei mai buni specialişti în planorism din ţara noastră.