Acasă Editorial PSD, etapa dușmanii poporului

PSD, etapa dușmanii poporului

Când li s-a întors în cap Ordonanța 13, social-democrații cârmuiți de Dragnea s-au luptat cu Soros, dușman planetar al popoarelor. Miliardarul maghiar fusese branduit bine ca personalitate malefică internațională în Statele Unite și preluat în toate campaniile electorale de Victor Orban în Ungaria. Apărarea poporului de diavolul Soros dăduse rezultate și prindea la proști, însă PSD nu amintea nimic despre finanțarea lor și ajutorul pe care l-au primit de la acesta de-a lungul timpului. Acesta este altă poveste asupra căreia voi reveni în ediația următoare.

Conceptul de strategie electorală despre existența unui dușman-pericol este în fapt în abecedarul consultanților pentru campanie. Cu o bază cât un sâmbure de adevăr, creezi o spaimă electoratului prin inventarea unui dușman al său și te lupți cu el pentru a salva națiunea de la subjugare. La popoare primitive rețeta este folositoare.

Iată prima fază din cele cinci arse până azi. Am văzut promisiuni electorale mincinoase cu impact în rândul alegătorilor de dreapta, ostracizarea lui Soroş, pomana în bani aruncați spre angajații de la stat și pensionari, bătălia pentru acapararea instituțiilor coercitive și spectacole ridicole aidoma celor ce se organizau pentru protipendada comunistă. Nici acum nu sunt convins că cele enumerate sunt parte a unei strategii sau pur și simplu improvizații la care recurge PSD pompieristic în disperare de cauză.

Cea mai recentă idee a celor ce se pretind exponenți ai stângii românești este mutarea responsabilității dezastrului economic pe acoperișul BNR. Adică, s-a ițit un nou dușman în sânul poporului: guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Fac precizarea că nu am nicio simpatie pentru Isărescu, din contră.

Printr-un argument de notorietate, pe care îl cunoaștem cu toții, voi demonta această ultimă minciună care prevestește pentru anul viitor o criză fără precedent.

Ne amintim recentul scandal al plafonării dobânzilor, accentuat printr-o excludere din PNL. Atunci când PSD plus liberalul Daniel Zamfir au vrut să blocheze ascensiunea dobânzilor percepute de bănci. Este demonstrația cea mai simplă și clară că cei care conduc România acum anticipaseră că ROBOR-ul va atinge cote istorice, va influnța implicit nivelul dobânzilor și-i va curenta la buzunare pe împrumutații la bănci. Practic, alt chix al guvernanților pus în aceste zile în cârca BNR, precum și creșterea inflației. Nimic mai fals.

Ecuația este simplă. PSD a dat cu bani în unele salarii și pensii, a crescut implicit puterea de cumpărare, peste optzeci de procente din produsele pe care ne consumăm noi banii sunt comercializate de multinaționale care plătesc parțial taxe aici și produc sau importă din alte state și practic am pompat în PIB-ul altor țări. Efectul pe termen scurt este cel mai mare deficit de cont curent din Uniunea Europeană, locul doi la creștere a inflației după Siria aflată în război și ROBOR în urcare. Sigur că Dragnea și camarila teleormăneană sunt disperați. Pomana lor electorală nu a dat rezultatele scontate deoarece a fost aspirată de majorarea semnificativă a prețurilor.

Și PSD nu e vinovat de ceva. Soarele, ploaia, vântul, zăpada, Soroş și BNR au pus la cale un complot împotriva poporului.

Presimt că în maxim o săptămână urmează să ni se prezinte un alt dușman: companiile multinaționale, vampirul bunăstării românești.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.