Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Jenant, domnule președinte! Ați rămas cu doar 5 case

În țara în care avem corupția în gură zilnic și pe toate televizoarele, spațiul public fiind practic saturat de știri despre corupție, corupți, stenograme, procurori abuzivi, DNA care se luptă cu corupția ș.amd., președintele Klaus Iohannis pierde procesul cu casa închiriată băncii Raiffesen.

Magistraţii Curţii de Apel Piteşti s-au pronunţat în dosarul privind casa familiei Iohannis din Sibiu, pierdută definitiv în urma procesului de la Curtea de Apel Braşov, împotriva deciziei familia preşedintelui formulând o contestaţie în anulare. Președintele Klaus Iohannis a pierdut procesul, astfel că rămâne cu doar 5 case.

Jenant, domnule președinte! Chiar dvs. care ați devenit simbolul luptei anti-corupție, care ați ieșit în stradă la proteste, mânat de o indignare forțată cum că, vezi Doamne, PSD-ul dă ordonanțe ”noaptea ca hoții”, ați pierdut un proces, o casă, extrem de bănoasă pentru bugetul familiei dvs. Nu vreau să intru pe fondul cauzei și să dezvolt subiectul. Au curs râuri de cerneală despre acest imobil din centrul Sibiului, pe care l-ați închiriat băncii Raiffesen, al cărei CEO l-a văzut toată țara la protestele împotriva guvernului din Piața Victoriei.

Dar, totuși, în statul de drept pe care l-ați ridicat în slăvi și pentru care ați făcut presiuni enorme, domnule președinte, ați pierdut un proces pentru că v-ați folosit de acte false.

Și acum ce ne facem? Lăsând la o parte marea mea dezamăgire, ca om care am crezut în dvs., domnule președinte, și v-am votat. Ce să mai spun? Că făceam ture prin casă de nervi, în timpul dezbaterii electorale cu Victor Ponta, care vă ”călărea” la propriu. Erați stângaci, chiar nepregătit, da, mai ales, timorat, de un Victor Ponta sigur pe el și cu răspunsurile la purtător. Am tocit mocheta între living și bucătărie, m-am certat singură cu televizorul, îmi făceam de lucru pe la bucătărie, ca să nu mă uit cum pierdeți procente, pe mâna dvs., sau, mai bine zis, pe gura dvs., care mai mult tăcea, decât vorbea. În fine, după dezbatere, am zis: lasă, măi, că e bine și așa, n-o fi omul cel mai bun comunicator, dar măcar e cinstit. După 10 ani de Băsescu, parcă Ponta ar fi fost prea mult!

Iată, însă, că m-am înșelat, deși, de atunci, nu-mi făcusem prea mari iluzii în privința dvs. Nu mă gândeam că veți fi un adevărat om de stat, ci, măcar, un președinte mai bun decât Ponta. Nici faptul că vorbiți puțin, nu-l consideram, pe vremea aceea, un mare handicap, ci mai mult apanajul unui om modest, care-și vede de treaba lui. Dar când ați început să vorbiți, domnule președinte, am rămas eu mută. Sincer, nu vă prinde imaginea asta de om activ și implicat. Chiar deloc. Nu e de mirare că vorbiţi puţin. Ci că vorbiţi prost şi când nu trebuie.

Ultimele ieșiri publice ale dvs. atât la proteste, cât și la tribuna Parlamentului mi-au întărit convingerea că aveți mari probleme de oratorie, chiar dacă am văzut că vă dați silința. De parcă v-ar întoarce cineva cu cheița, domnule președinte. Însă, acum, ați pierdut procesul, domnule președinte și sincer nu știu în ce cheie să mai citesc discursul dvs. anti-corupție și de susținere a statului de drept. O fi ipocrizie? Cam așa pare.